Prestisjekontrakt til Norsafe AS

Norsafe AS har i dag sikret seg en prestisjekontrakt med Samsung Heavy Industries i Sør-Korea om leveranser av store fritt-fall livbåter og utsettingsarrangementer (daviter) til verdens største flytende offhore-installasjon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Shell FLNG har en lengde på 488 meter og en bredde på 74 meter, noe som tilsvarer lengden av 4 fotballbaner plassert etter hverandre. Fullt lastet vil installasjonen veie 600.000 tonn. Prosjektets fulle navn er Prelude Floating Liquefied Natural Gas (FLNG), eies og driftes av Shell, og skal operere på gassfeltet Prelude som ligger i havet på vestsiden av Australia. Med denne kontrakten har Norsafe mer enn 30 slike store fritt-fall livbåt-systemer i ordreboken.

FLNG teknologien er viktig i utbygging av gassforekomster hvor det ikke er lønnsomt med rørledning til land. På slike installasjoner blir gassen produsert og prosessert om bord før den kjøles ned til minus 162 grader Celsius og lagres. Ved å kjøle ned gassen blir den flytende, og volumet minsker med en faktor på 600. LNG-skip kommer og laster ved installasjonen og tar gassen direkte ut til markedet verden over.

Illustrasjon:Shell

Prelude Floating Liquefied Natural Gas installasjonen er designet for å tåle verst tenkelige værforhold, opp til kategori 5-sykloner. Fritt-fall livbåtene fra Norsafe er valgt i sterk internasjonal konkurranse. Dette viser igjen at Norsafe er verdens ledende produsent og leverandør av redningsmidler til skip og offshore installasjoner. Fritt fall båtene som skal leveres har en kapasitet på 70 personer hver og er sertifisert for å stupe fra 40 meters høyde. Fritt-fall livbåtene gir besetningen den beste sikkerhet for en trygg evakuering i en nødsituasjon.
Selskapets ordrereserve passerte allerede før nyttår 1 milliard kroner, noe som gir et fantastisk grunnlag for videreutvikling av produkter, markeder og organisasjon. Med Norsafe Group sin økonomiske soliditet i bunnen, sikrer dette markedet de beste produktene i årene som kommer.