Sturla Henriksen, direktør i Rederiforbundet. Foto: Rederiforbundet

Fra Rederiforbundet til FN-jobb

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Avtroppende administrerende direktør Norges Rederiforbunde, Sturla Henriksen, er fra 1. januar 2018 utnevnt til Special Advisor on Oceans to the UN Global Compact. Han vil i denne rollen bistå FN med å styrke det internasjonale samarbeidet mellom næringsliv og myndigheter for å fremme bærekraftig utvikling av verdenshavene.

- Havenes fremtid er et felles globalt ansvar, og da må næringslivet involveres aktivt og forpliktende i prosessene.  Jeg er svært glad for å bli bedt om å bidra inn i dette arbeidet, sier Sturla Henriksen

Han har i løpet av sine år som CEO i rederiforbundet engasjert seg sterkt i havnæringenes bidrag for å skape bærekraftig vekst.

Næringsminister Monica Mæland gratulerer Henriksen med sitt ny verv, og ser frem til å samarbeide med ham i arbeidet som venter.

Leder for UN Global Compact, Lise Kingo, ønsker Henriksen velkommen i sin nye rolle.

- Det er en ære for oss at Sturla Henriksen har takket ja til å bli spesialrådgiver på hav for UN Global Compact. Han har i lang tid vist lederskap på å fremme både Global Compacts 10 prinsipper og FNs bærekraftsmål internasjonalt innen maritim sektor. Han er en god talsperson for samarbeid og partnerskap på dette.