Ivrige ungdommer møtte blant andre Rederiforbundets Kaja Braathen, Helene Tofte og Jørn Sund-Henriksen på Ocean Talent Camp.

10 000 skoleelever møtte den maritime næringen

– Det finnes knapt en interesse eller et yrke som ikke er relevant for den maritime næringen, sier Jørn Sund-Henriksen, kompetansedirektør i Norges Rederiforbund.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Over 10 000 ungdommer har denne uken besøkt Ocean Talent Camp på Rådhusplassen i Oslo. Der har de fått lære mer om karrieremulighetene innenfor den maritime næringen.

På Ocean Talent Camp har et 20-talls utstillere fra den maritime næringen vist frem modeller, simulatorer og reelt utstyr til skoleungdommen. En av de mest populære standene var der elevene kunne forsøke seg som skipskonstruktører og bygge et skip av sugerør, aluminiumsfolie og teip.

- På et skipsverft finnes det over 40 yrker og i et større rederi finnes det over 50. Ocean Talent Camp har vist bredden i norsk maritim næring, sier Sund-Henriksen.

Den norske maritime klyngen sysselsetter 100 000 personer til lands og til vanns. Torgeir Reves «Et kunnskapsbasert Norge» klassifiserte klyngen som den mest verdiskapende og mest internasjonale klyngen i Norge.

- Det har vært kjempemorsomt å ta i mot en så stor mengde kunnskapssøkende ungdom. De fleste vet nok at den maritime næringen trenger gode sjøfolk. Men vi trenger også rørleggere, jurister, kokker, økonomer, IT-utdannede, sykepleiere, ingeniører og mye mer, sier Jørn Sund-Henriksen.

Ocean Talent Camp er en del Nor-shipping og blir støttet av Norges Rederiforbund.