Vidar Pederstad Nor-Shipping direktør i Norges Varemesse har store forventninger til årets messe.

Shipping-topper til Nor-Shipping 2013

Nærings- og handelsminister Trond Giske og IMOs generalsekretær Koji Sekimizu skal stå for åpningen av årets Nor-Shipping, som går av stabelen i Lillestrøm og Oslo 4.– 7. juni. Også kronprins Haakon vil være til stede under åpningen av en av verdens mest betydningsfulle shippingmesser og skipsfartskonferanser.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I tillegg kan årets Nor-Shipping også skilte med en rekke andre framstående foredragsholdere og spydspisser fra internasjonale maritime virksomheter og organisasjoner.

– Vi gjentar suksessen fra Nor-Shipping for to år siden, og byr samtidig på en rekke nye muligheter når utsendinger fra rederier, maritime finans- og teknologimiljøer, myndighetsrepresentanter og andre spesialiserte maritime tjenesteområder kommer til Oslo, sier Vidar Pederstad, Nor-Shipping direktør i Norges Varemesse til Skipsrevyen. – Vi forventer en positiv utvikling for messen, og ser resultatene av flere tiltak for å skape interesse og engasjement. Vårt fokus har hele tiden vært å trekke til oss utstillere og besøkende av høy kvalitet, og vårt publikum er profesjonelt og høyst relevant for den maritime næringen, sier Pederstad.

Forventer fullt hus

Blant foredragsholderne på åpningskonferansen finner vi nærings- og handelsminister Trond Giske som vil dele statlige synspunkt og IMOs generalsekretær Koji Sekimizu som vil gi regulatoriske perspektiver. Kronprins Haakon vil også være til stede.

Masamichi Mooroka, en av toppsjefene i ett av verdens største shippingselskaper, japanske NYK, og styreformann i International Chamber of Shipping (det internasjonale rederiforbundet) innleder til debatt om framtidsutsiktene for den internasjonale maritime næringen, av mange omtalt som hovednerven i verdenshandelen. Han får følge av viseformann i OPEC, Ali Obaid Al-Yabhouni fra De forente arabiske emirater.

Til å diskutere maritim nyskaping og innovasjonsevne og nye maritime forretnings- og logistikkonsepter, har arrangøren hentet inn Andreas Sohmen-Pao fra Singapore, konsernsjef i BW Gas og BW Maritime. I tillegg kommer viseadmiral Peter Neffenger fra den amerikanske kystvakten, som gjorde seg sterkt bemerket i forbindelse med redningsoperasjonene under Deepwater Horizon-katastrofen i 2010.

– Med foredragsholdere av slik verdensklasse forventes det fullt hus på årets åpningskonferanse, forteller Pederstad.

Satsningsområder

Nytt av året er Nor-Shipping Venture, et forum for synergi- og forretningsutvikling mellom industrielle investormiljøer og oppstartsselskaper med vekstambisjoner og lange horisonter i de maritime næringene. – Venture forumet er et svært spennende konsept som skal gi bedrifter og prosjekter mulighet til å vise seg fram for investorer, sier Pederstad.

Nor-Shipping gjentar også suksessen fra to år tilbake med konferansen Agenda Offshore for å understreke betydningen av offshorerederiene og offshore servicenæringen som en del av den totale maritime næringen.

Årets arrangement viderefører også satsingen på rekruttering av unge mennesker til maritim utdanning og valg av maritime yrkesveier gjennom en såkalt Ocean Talent Camp. Bransjene offshore, energi og sjømat skal her samarbeide for å synliggjøre næringene og for å fokusere på rekruttering. 9500 elever i ungdomsskolen vil delta på Ocean Talent Camp, og samarbeidspartnere på prosjektet er blant annet DNV, Kongsberg Gruppen, Vard, Statoil, Aker Solutions og Technip. – Målet er at Ocean talent Camp skal reise rundt i Norge og at samme konsept og verktøy skal kunne brukes på andre messer, poengterer Pederstad.

– Vi vil fortsette å ha fokus på kvalitet og jobbe for at Nor-Shipping 2013 vil bli enda bedre enn suksessen for to år siden, og vi har store forventninger til årets messe, avslutter Vidar Pederstad.