LMG Marin styrker sin satsing mot offshoremarkedet sammen med Oilcraft som har utviklet et innovativt eksteriørutrykk

LMG Marin og Oilcraft vil lage bulk i havet

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

LMG Marin ønsker å etablere seg i større grad inn mot offshore service fartøy, og går sammen med Oilcraft AS om et joint Venture. LMG Marin er ledende på design og utvikling av avanserte drillskip, og gjør med dette en strategisk satsing inn mot offshoremarkedet.

Oilcraft, som er plassert i hjertet av offshore skipsdesign- og skipsbyggingsmiljøet på Nordvestlandet, kommer til å ha ansvaret for LMG Marin sitt segment mot offshore service fartøy.

LMG Marin har hovedkontor i Bergen, og i tillegg til å være ledende på design av avanserte drillskip, utvikler selskapet gassferger og marinefartøy som kystvaktskip og MTB’er, og avanserte forskningsfartøy.

Oilcraft AS er et skipsdesignselskap lokalisert i Ålesund. Selskapet er kjent for et innovativt utrykk, og har utviklet og patentert design innenfor flere områder som seismikk, OSCV, IMR, PSV, AHTS og flere kombinasjonsfartøy.

- Med sitt fokus på funksjonelle og spennende linjer, og erfaring fra offshore servicefartøy, er vi meget fornøyde med å ha fått med Oilcraft på laget, sier Torbjørn Bringedal i LMG Marin.

LMG har vært involvert i leveranser på over 1000 fartøy, og har hele 16 drillskip i ordre – hvert skip med en estimert ordreverdi på 4.2 milliarder NOK.

- Kombinasjonen av lang erfaring fra store og komplekse prosjekt, høy kompetanse, funksjonelt og spennende design, gir markedet et helt nytt alternativ. Sammen skal vi lage bulk i havet, avslutter Stian Teige i Oilcraft.