Scana Propulsion signerer nye kontrakter for fremdriftsanlegg og tunnel thrustere

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Scana Industrier har gjennom sitt datterselskap Scana Propulsion signert nye kontrakter hvor en kontrakt gjelder komplett fremdriftssystem til Kleven Verft, samt to kontrakter på tunnel thrustere til Nordic Yards og Guangzhou Salvage Bureau. Kontraktene har en samlet verdi på ca. 22 MNOK.

Kontrakten med Kleven Verft gjelder levering av gir- og propellanlegg til det nye konstruksjonsfartøyet til Østensjø Rederi. Skipet som skal leveres i Mars 2016 er designet av Salt Ship Design. Gir- og propellanlegg fra Scana Propulsion skal leveres innen første kvartal 2015.

Kontraktene for leveranse av tunnel thrustere er signert med kunder i henholdsvis Tyskland og Kina. Nordic Yards i Tyskland har bestilt baugthrustere for 2 Multipurpose Icebreaking Rescue & Salvage fartøy til Russian Ministry of Transport. Kontrakten med Guangzhou Salvage Bureau i Kina gjelder levering av tunnel thrustere til en 50.000 dwt Semi-submersible Heavy Lift Vessel som skal bygges ved Guangzhou Huangpu Shipbuilding. Begge kontraktene for tunnel thrustere skal leveres i andre kvartal 2014.

-Scana Propulsion har gjennom 2013 signert flere kontrakter for både tunnel thrustere og fremdriftssystemer og ser det som meget positivt at selskapets markedsposisjon styrkes ytterligere, sier Hallvard Pettersen daglig leder i Scana Volda.