Tidligere vinnere.

Stor interesse for Aqua Nor Innovasjonspris 2013

Innovasjonsprisen deles i år ut for 11. gang og prosjektleder Kari Steinsbø opplyser at styret og ledelse i Stiftelsen Nor-Fishing er meget godt fornøyd med interessen. I alt 19 søknader til prisen er mottatt fra Tyskland, Danmark, UK, Chile og Norge.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

De 19 søknadene spenner over det meste fra landbaserte oppdrettsanlegg, produksjonsstyring og sporbarhet på produkt fra oppdretter til forbruker, gassdrevne fartøy og service-/arbeidsbåt, avlusingsmetoder, symaskin som fjernstyrt reparerer not under vann, nye mærsystemer og til ulike transportsystemer for levende og død fisk og undervisningspakker. Stiftelsens tidligere direktør, Odd Berg, har også i år oppdraget med å systematisere og komprimere stoffet for en rasjonell behandling i juryen.

Aqua Nor Innovasjonspris er på 100.000 kroner, diplom og et bilde. Hensikten med prisen er å bidra til å skape fornyelse, effektivisering, sikkerhet, miljø og kvalitet i havbruksnæringen. Det er også viktig at det innovative skaper lønnsomhet for næringen og utvikleren.

Tidligere utdelte priser har inspirert til ny og videre utvikling og bidratt til å gjøre produkt og utvikler kjent i alle nasjoner hvor akvakultur drives.

Juryen består av Kjell Maroni fra Fiskeri- og Havbruksnæringens Forskningsfond, Oddvar Staulen fra Innovasjon Norge og Jan Birger Jørgensen fra Norges Fiskarlag. Disse vil i løpet av juni innstille 3 kandidater til prisen og foreslå overfor styret i Stiftelsen Nor-Fishing, en av de 3 som en aktuell vinner av Innovasjonsprisen 2013.

Styret vil foreta den endelige beslutning i styremøte dagen før Aqua Nor 2013 åpner 13. august. Prisen deles ut på åpningsdagen.