Illustrasjonsfoto.

Tre MacGregor offshore-kraner spesifisert for nytt dykkerfartøy

Et nytt dykkerfartøy (DSV) optimert for drift i Nordsjøen skal utstyres med tre MacGregor offshore-kraner og sikrer dermed effektiv lasthåndtering i subsea-miljøet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

MacGregor, som er en del av Cargotec, har sikret seg en ny kontrakt på en 120-tonns aktiv hivkompensert (AHC) MacGregor offshore-kran og to 10-tonns offshore-kraner fra det sørkoreanske skipsverftet Hyundai Heavy Industries (HHI). Kranene skal installeres på et nytt 123 meters dykkerfartøy som bygges for britiske Subsea 7, et engineering- og konstruksjonsselskap som leverer tjenester til energiindustrien offshore. Det nye fartøyet skal leveres i slutten av 2015.

Den største kranen har 12 m utlegg og kan benyttes på inntil 500 m dyp, mens de to mindre hjelpekranene har 15 m utlegg og kan benyttes på 350 m dyp.

– Fartøyet er optimert for operasjoner i Nordsjøen, og kranene er et kritisk element for kapasiteten, forteller Frode Grøvan, salgs- og markedsføringsdirektør, Advanced Load Handling. – Det er ikke første gang Subsea 7 kommer til oss med en sånn stor krankontrakt. Vi har også montert en 250-tonns og en 200-tonns ACH MacGregor-kran på selskapets avanserte dykkerfartøy Seven Havila, som ble levert i 2011.