Storordre til FMV Havbruk.

FMV Havbruk signerer stor kontrakt

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fitjar Mekaniske Verksted as og Magne Hatlevik og Ståle Torsvik (fra Austevoll) har i dag signert design- og byggekontrakt på 4 x spyle- og arbeidsbåter av design HFMV W15-10 Sørfonn-klassen.

Fartøyene har hoveddimensjoner 15 x 10 x 3.6 meter. Båtene får byggenr. FMV 226, 227, 229, 230, og bygges komplett på Fitjar. Overlevering blir september - november 2016.

Med en samlet kontraktsverdi på i underkant av 100 millioner kroner og en like stor opsjonsavtale, er dette den suverent største kontrakten inngått av FMV Havbruk. Kontrakten innebærer utvikling av et nytt HFMV design spesielt tilpasset effektiv utførelse av spylearbeider kombinert med god kapasitet innen kran/winchearbeider.

Magne Hatlevik og Ståle Torsvik er et nytt bekjentskap for FMV. Karene har bred erfaring innen fiskeri, oppdrett og rederidrift, eksempelvis fra Birkeland, Kobbervik & Furuholmen og Annca. Kontrakten representerer en stor satsing innen et voksende marked, rengjøring av oppdrettsanlegg er en kritisk faktor for å få redusert utfordringen med lakselus blant annet. – Det er en stor anerkjennelse at rederiet velger HFMV design og bygging på FMV, sier verftsdirektør Hugo Strand i en kommentar.

– Kontrakten er svært viktig for FMV, og den viser at vi klarer å utvikle gode HFMV design sammen med Heimli as, påpeker Strand. – FMV har nå ti arbeidsbåter i bygging og en ordrehorisont innen dette markedet på ett år. Vi bygger båtene komplett i Norge, og det gir stolthet som skipsbygger og viktig verdiskapning regionalt.

Siden august 2015 har FMV inngått kontrakter på i alt ni arbeidsbåter til fire ulike rederi. – Alle båtene er av vårt eget HFMV design. Vi har også utviklet større design enn Sørfonnklassen, både katamaraner og enskrogsbåter og har tre slike under bygging, forteller verftsdirektøren. Noen av de større HFMV designene er tilpasset ulike typer avlusningsutstyr blant annet.

I november overleverer FMV et nybygg til Stava Sjø, FMV211 «Rubin» på 22 x 12 x 4.9 m, samt verftets første fiskebåt av HFMV design, FMV37 «Don Ole». Det er travle dager, men man tar seg tid til å glede seg også over nye kontrakter.