Rett fra dåp til arbeid

Bare sju minutter etter dåpen av Havyard-designet «Vestland Mira», tiltrådte skipet kontrakt for oppdrag i Nordsjøen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fredag ble «Vestland Mira», som er eid av rederiet Vestland Offshore, døpt i Balestrand i Sogn og Fjordane.

- Vi har fått kontrakt hos selskapet SGS, som driver med seismikk-noder på havbunnen i Nordsjøen. Båten starter på oppdraget rett etter dåpen er ferdig. Om få minutter reiser skipet tilbake til verftet for sluttføring av SGS sin rigging av seismikkutstyr på bakdekket, før kursen blir satt til havs. Under oppdraget i Nordsjøen blir det arbeidet med helt ny seismisk teknologi, og det er selvsagt et strategisk viktig oppdrag for oss, kunne direktør i Vestland Offshore, Per Vidar Hille, fortelle under dåpsdagen.

Skipet, som er av typen PSV (Platform Supply Vessel), er et Havyard 832 L-design. «Vestland Mira» er nummer 15 i rekken av 832-modeller som Havyard leverer. Skipet er kontrahert av Vestland PSV AS, som er et heleid datterselskap av Vestland Offshore AS. Rederiet holder til i Austevoll, og har fra før fem skip innen offshore og seismikk.

– Havyard har utført et veldig godt håndverk, både teknisk og estetisk, sier direktøren om den nye båten, og legger til:

– Hele prosessen har gått veldig bra, og vi har fått en båt vi er fornøgd med. Vi har hatt et godt samarbeid med Havyard, forteller han.

Hille er spesielt imponert over bedriften sitt verft i Leirvik.

– At en kan drive en så krevende virksomhet i dette distriktet, der man skulle tro at logistikk og tilgang på kvalifisert arbeidskraft er en utfordring, er nesten uforståelig. Jeg er virkelig imponert over Havyard Ship Technology i Leirvik, som leverer skip på løpende bånd.

NYE BRUKONSOLLER. «Vestland Mira» er dessuten utstyrt med Havyard sitt nye brukonsoll-design, og Hille understreker at dette designet har høstet mye skryt av både rederiet og oppdragsgiverne i SGS.

– Brukonsollene er helt nye og vi er den første båten de nye konsollene er installert på. Det er vi svært fornøgde med og vi har store forventninger til dette konseptet, sier Per Vidar Hille.

KREVENDE INDUSTRI
Yard Director ved Havyard Ship Technology i Leirvik, Trygve Solaas, er fornøgd med overleveringen av “Vestland Mira”. Solaas understreker at han er imponert over at skipet nå går rett ut i jobb, og han mener skipet vil hevde seg godt i en krevende industri:

– Vestland Offshore er en ny kunde for oss, og det er derfor spesielt viktig for Havyard å levere skipet til avtalt pris, tid og kvalitet. Det mener vi at vi har lykkes med, og vi har stor tro på at vårt totalprodukt i tiden framover skal vise seg som et godt valg, sier Solaas.

STOLT GUDMOR
Sølvi Hille var gudmor for «Vestland Mira», og innrømmer at hun på forhånd var spent på dåpsseremonien.

– Selv om jeg har deltatt på båtdåper før, så er gudmor-rollen ganske høgtidelig og helt ny for meg. Jeg har vært spesielt nervøs for at flasken ikke skulle knuse, så jeg må innrømme at jeg har trent litt på forhånd, ler Hille, som er gift med direktør Per Vidar Hille.

Men flasken knuste heldigvis, noe hun var svært lettet for. I stedet for den tradisjonelle champagneflasken som blir brukt under båtdåper, ble det brukt en flaske med lokal cider frå Balestrand. Det er første gangen Sølvi Hille er i Balestrand, og hun understreker at hun vil tilbake til kommunen i Sogn og Fjordane.

– I Austevoll er det bare sjø og hav. Her i Balestrand er vi omringet av mektige fjell, og det er veldig vakkert her, sier hun. Gudmoren har også lovord om «Vestland Mira»:

– Det er et flott skip som er veldig moderne og med høgteknologisk utstyr. Jeg vet kanskje ikke så mye om båtdesign. Interiørdesign har jeg mer peiling på, og jeg må si at innredningen i båten er veldig fin og moderne, sier Sølvi Hille.