Ombyggingskontrakt til Simek

Ombyggingskontrakt tildelt Simek fra Simon Møkster shipping. Total verdi Ca. 40 millioner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Simek As har mottatt ordren på ombygging av Stril Mariner til område-beredskapsbåt etter NOFO standard 2009 fra ordinær PSV. Oppdragsgiver er Simon Møkster shipping i Stavanger og prosjektets totale verdi vil være omlag 40 millioner, av dette vil over halvparten tilfalle Simeks del av prosjektet.

Det skal prefabrikkeres og monteres en stor hangar som skal huse oljevernutstyr fra NOFO permanent om bord i skipet. I tillegg vil det bli montert en stor arbeidsbåt av Typen Daughter Craft til bruk under oljevern operasjoner. Skipet vil da kunne være beredt til å sette i gang oljeoppsamling etter få minutter etter et eventuelt utslipp.

Båten er godt kjent for Simek da dette er verftets byggnummer 121 levert til Simon Møkster shipping i 2009. Båtens type er av Havyard 832 CD RS og går i dag på kontrakt for BP i Nordsjøen.

Mesteparten av jobben vil bli utført på Simek i fra midten av april, mens deler av jobben allerede blir satt i gang nå i februar. Dette vil være en viktig brikke for å sikre full sysselsetting av dagens ansatte i en lenger periode og at vi i perioder må hente inn ekstra mannskaper for å sikre gjennomførelsen.

Simek As sin søsterbedrift Flekkefjord Elektro vil også få arbeid som følge av denne kontrakten.