Kontrakter for godt over 1 milliard i 2014

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Havila Shipping ASA har inngått kontrakt med Mærsk Oil for Havila Fortune for 1 år med opsjon til sammen på 3 år til. Fosnavåg-rederiets faste kontraktsreserver er med disse kontraktene på godt over 4 milliarder kroner og til sammen 6 milliarder kroner medregnet opsjoner.

Dette er den fjerde kontrakten det børsnoterte Fosnavåg-rederiet inngår med Mærsk Oil & Gas i 2014. I mai tegnet de kontrakter for Havila Clipper, Havila Herøy og Havila Fanø med samme selskap.

Administrerende direktør Njål Sævik registrerer at det stadig er fremgang å spore for Havila Shipping:

”Dette er godt nytt for ansatte og aksjonærer. Vi er allerede sikret inntekter i 2014 og 2015 som dekker våre kostnader. Vårt mål om å utdele utbytte til våre aksjonærer for 2014 er i ferd med å bli nådd. Jeg regner det som rimelig sikkert at vi får det til,” understreker Njål Sævik.

For 2015 er kontraktsandelen allerede over 70 prosent, som er det selskapet trenger for å gå med overskudd. Det betyr at alt som kommer av kontrakter fra nå og det neste halvannet år går rett på selskapets bunnlinje. For 2016 er allerede kontraktsdekningen på 56 prosent.

Havila Shippings driftsresultat for fjoråret var det beste så langt i selskapets 11-årige historie. Etter første kvartal 2014 ligger selskapet godt foran fjorårets skjema.