Hans Olav Lindal er ny president i Norges Rederiforbund. Foto: Norges Rederiforbund

Hans Olav Lindal ny president i Norges Rederiforbund

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Hans Olav Lindal, advokat og styreleder i Viken Shipping, er i dag valgt til ny president i Norges Rederiforbund. - Norge er en av verdens største og mest avanserte maritime nasjoner, og havets ressurser vil være viktige for å sikre bærekraftig vekst i verden i tiden fremover. Jeg gleder meg til å ta fatt på denne viktige oppgaven i en krevende tid, sier Hans Olav Lindal.

- Maritim næring har alltid vært preget av store markedsmessige svingninger. Skipsfarten står i dag for 90 prosent av handelen mellom kontinentene og er av de mest energieffektive transportformene. Norge har også en av verdens største og mest avanserte skipsflåter. Det gir et godt utgangspunkt når vi også fremover skal posisjonere oss globalt, sier Lindal.

Den nyvalgte presidenten fremhever at den maritime næringen bidrar til mange arbeidsplasser og verdiskaping i Norge og globalt.

Hans Olav Lindal er utdannet advokat og har jobbet i advokatfirmaet Thommessen siden 1987. I 1996 ble han høyesterettsadvokat. Lindal har vært medeier og styreleder i Viken Shipping siden 1993 og har vært medlem i Norges Rederiforbunds styre siden 2007. Fra 2011 til 2014 var han formann i Bergen Rederiforening. Lasse Kristoffersen, administrerende direktør i Torvald Klaveness, er valgt til visepresident.