L-3 MSI har sitt hovedkontor i Hamburg. Foto Asle Strønen

Wärtsilä kjøper L-3 Marine Systems International

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Wärtsilä Corporation kjøper selskapet L-3 Marine Systems International fra NYSE-oppførte L-3 Communications Holdings Inc.

L-3 Marine Systems International (L3 MSI) er et forretningsområde innen L-3 sitt elektro- og automasjonssegment som har hovedfokus på  den kommersielle delen av skipsindustrien. Transaksjonen er verdsatt til 285 millioner euro, med forbehold om verdijusteringer inkludert en reduksjon på ca. 60 millioner Euro for L-3 MSI ansattes pensjonsforsikringer, som skal overtas av Wärtsilä Corporation. Avtalen finansieres med eksisterende midler og kreditt. Oppkjøpet krever godkjenning fra tilsynsmyndighetene, og forventes å være gjennomført i løpet av andre kvartal 2015.

L-3 MSI forventer å oppnå en omsetning på ca. 400 millioner Euro, med en margin på ca. 6,5% i 2014. L-3 MSI har hovedkontor i Hamburg i Tyskland, og har mer enn 1700 ansatte fordelt på 38 lokasjoner i 14 land. Selskapet er internasjonalt anerkjent for sin ekspertise innen teknologi og systemintegrasjon. L-3 MSI leverer løsninger innen automatisering, navigering og elektriske systemer, samt teknologi for dynamisk posisjonering, sonarteknologi og undervannsteknologi for alle typer skip. Selskapet er markedsledende innen cruise, ferger og store containerskip. L-3 MSIs portefølje består av en rekke produktvaremerker, inkludert SAM Electronics, L-3 Valmarine, Lyngsø Marine, L-3 Dynamic Positioning & Control Systems, Jovyatlas Euroatlas, L-3 Elac Nautik, Funa og APSS.

Styringssystemer for fartøy blir stadig mer sofistikerte, og antall skip med elektrisk fremdrift øker. Behovet for fleksibilitet, samsvar med miljøforskrifter og mer effektiv drift, fører til at denne trenden forventes å vedvare. Wärtsilä har en sterk posisjon innen alle disse områdene, og stillingen forsterkes ytterligere gjennom oppkjøpet av L-3 MSI.

I kombinasjon med Wärtsiläs motorer, fremdriftsutstyr, miljøløsninger, drivstoffløsninger og elektro- og automasjonssystemer gjør oppkjøpet at Wärtsilä får et unikt produkttilbud. Både skipsverft og eiere innen  maritim næring og offshoreindustrien vil dra fordel av oppkjøpet.