PX121

NAO kjøper to skip fra Ulstein

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Nordic American Offshore (NAO) kjøper to plattform forsyningsskip (PSV) av typen PX121 fra ULSTEIN.

Skipene blir fartøy nummer sju og åtte NAO kjøper fra ULSTEIN. Like før jul i fjor kjøpte rederiet seks fartøy av type PX121-design, som var bygget ved Ulstein Verft i 2012 og 2013. Arbeidet med de siste to fartøyene har startet opp og de skal leveres fra Ulstein Verft i januar 2015. Totalverdien på de åtte skipene er i overkant av 2 milliarder kroner.

- Vi er svært glade for at Nordic American Offshore har valgt ULSTEIN på nytt når de nå velger å utvide PSV-flåten sin, sier konsernsjef Gunvor Ulstein i Ulstein Group.

ULSTEIN har til sammen solgt 18 fartøy av denne designtypen. Seks er tidligere bygget ved Ulstein Verft, og alle disse har gått på faste kontrakter i Nordsjøen. Ti er bygget eller under bygging ved andre verft i Kina og Sørøst-Asia.

Da ULSTEIN bestemte seg for å satse på nettopp disse skipstypene, var det et resultat av grundige markedsanalyser. I Nordsjøen blir disse PSV-ene regnet som mellomstore, og de har en optimal kombinasjon av drivstoffeffektivitet og dødvekt. De har kapasitet og ytelse som ligger nær segmentet for større PSV-er. De kan ta på seg de aller fleste oppdragene som litt større PSV-er utfører. Både investeringskostnaden og driftskostnaden blir lavere.

Skipene for NAO har byggenummer 303 og 304 ved Ulstein Verft. Verftet har nå fem skip i ordreboken.