Fv: Bjørn Berge, Kongsberg Evotec og Stefan Hansen, Metizoft AS.

«Green Passport/IHM» avtale signert mellom Kongsberg Evotec og Metizoft AS

Kongsberg Evotec har signert en avtale på vedlikehold av Green Passport / Inventory of Hazardous Materials med Metizoft AS i Fosnavåg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Gjennom denne avtalen styrker Kongsberg Evotec sin grønne profil samtidig som vi kan levere påkrevd dokumentasjon i henhold til IMO Guidelines on Ship Recycling. Dette gjør at vi styrker vår posisjon og troverdighet som leverandør mot det maritime markedet, sier Project manager Bjørn Berge hos Evotec. Han sier videre at som leverandør merker de en markant skjerping i kravene fra både redere og klasseselskap. - Det er derfor nødvendig med gode kunnskaper om både det maritime markedet og ikke minst et regelverk som blir stadig strengere. Metizoft gir oss en trygghet på dette feltet som gjør at vi kan konsentrere oss om det vi kan best, nemlig å levere skipsutstyr.

Metizoft vil foreta en kartleggingsprosses der det vil bli samlet inn grunnlag fra alle underleverandører. Dette for å sikre Kongsberg Evotec som hovedleverandør. – En leverandør er i dag fullt ut ansvarlig for dokumentasjonen som blir levert, også når sluttdokumentasjonen er basert på dokumenter fra underleverandører forteller Stefan Hansen, Supplier Coordinator hos Metizoft AS. - Metizoft vil basert på dette alltid ha full kontroll på alle komponenter som Kongsberg Evotec leverer. Dermed kan vi sende påkrevd dokumentasjon til ønsket instans omgående. Det er helt klart et fortrinn i dagens marked å kunne være leveringsdyktig ikke bare på skipsutstyr, men også på dokumentasjon.