Illustrasjon av NORDWEST3D

Metizoft involvert i byggingen av boreskip i Brasil

Metizoft AS i Fosnavåg har vært involvert i prosjektene gjennom LMG Marin i Bergen lang tid tilbake. Avdelingen i Metizoft som arbeider med Maritim Rådgivning & Byggeledelse har dermed virkelig fått en fantastisk Spin-off.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Metizoft er best kjent som leverandør av såkalt Green Passport / IHM, men har flere profittsentre. Et av dem er Maritim rådgiving.
- Her har vi allerede gode referanser mot større norske og utenlandske aktører, men prosjektet til LMG Marin er nok definitivt noe av det største vi kan være involvert i, sier Administrerende Direktør i Metizoft, Gry Cecilie Sydhagen.

Metizoft er et konsulent- og engineering selskap, og innen maritim rådgivning har de fokus på prosjektledelse og kvalitetskontroll, i tillegg til prosjektsupport til skipsindustrien. Metizoft kan gjennom et veletablert nettverk av sterke og ulike profesjoner sette sammen den kompetansen / behov som kunden eventuelt måtte mangle i en prosjektgjennomføring. – «Etter vår fusjon med Novomar fra Tomrefjord i fjor høst (nå Metizoft avdeling Tomrefjord) fikk vi supplert vår produktrange til også å omfatte Maritim rådgivning. Her var det mange velkjente og erfarne navn i bransjen. Hun legger til at de som konsulenter til den maritime næringen kan tilby spesialister, ledere, tekniske inspektører, prosjektledere, byggeledere og rådgivning.

Selskapet LMG Marin i Bergen har tidligere hatt god kjennskap til Metizoft sin avdeling for rådgivning & byggeledelse, og Administrerende direktør Geir Lasse Kjersem sier at de vet hva de får når de benytter seg av velkvalifiserte folk som Metizoft kan tilby. – «Disse prosjektene er selvsagt av stor interesse for industrien på Sunnmøre, og Metizoft var tidlig inne på prosjektet med rådgivning. Nå har de folk sittende hos oss i Bergen, og snart starter også byggingen. Hvor stort dette kan bli for Metizoft er vanskelig å si, men for oss er de en betydelig og viktig aktør for å bidra til en prikkfri prosjektgjennomføring», sier Kjersem.

Adm. Direktør I Metizoft, Gry Cecilie Sydhagen.

Kontrakten til LMG Marin i Bergen er den største i selskapets historie, men også det virkelige gjennombruddet for selskapet internasjonalt. Hvert av skipene har en byggepris på 4,5 milliarder kroner. Metizoft er i tillegg til boreskipene til Brasil involvert i flere andre større og mindre prosjekter, og har således allerede befestet sin posisjon som en sterk aktør innen maritim rådgivning.

- For Metizoft er kontrakten med LMG Marin fantastiske nyheter, og med en så god referanse tror jeg virkelig at Metizoft kan skape seg et toppnavn og et godt renommé også innen Maritim Rådgivning. Alt ligger til rette for dette, og fremtiden er uhyre spennende, avslutter Sydhagen.