"Troms Mira" er norsk kvalitet fra Vietnam. Fra v. VARDs norske ledelse ved verftet: Bernhard Hansen, Roger Vassdal og Erik Helland Sandnes. Foto Andreas Bjørnson

Fra Vung Tau til Tromsø

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

VARDs verft i Vung Tau, Vietnam holder trykket oppe. Nylig presenterte papirutgaven av Skipsrevyen en artikkel om aktivitetsnivået ved verftet. Nå er det Troms Offshore som har tatt levering av et skip fra Vung Tau.

Det var "Troms Mira" som nylig ble døpt ved verftet i Vung Tau. Skipet tilfredsstiller "Clean Design" og er utstyrt med katalysatorer for å begrense utslippene til luft. Adm.dir. Gerry Larsson-Fedde hos rederiet Troms Offshore forteller til Skipsrevyen at nybyggene er designet for bruk under vinterforhold, men ikke is-forstreket.

Vi har kontrahert flere skip ved VARDs norske virksomheter og føler oss trygg også på kvaliteten som leveres fra Vung Tau, sier Larsson-Fedde.

M/S "Troms Mira" presenteres i Skipsrevyen 2/2015.

Ifølge Troms Offshore investerer det amerikanske morselskapet om lag 800 millioner kroner i skip som i utgangspunktet vil gå inn i Troms Offshore sin fartøyflåte. Rederiet fortsetter dermed å investere i moderne tonnasje og kvalifisert personell. Troms Offshore rekrutterer i hovedsak fra landets tre nordligste fylker og til sammen tre nye fartøy vil bety nye jobbmuligheter lokalt, heter det fra Troms Offshore.

Virksomheten opererer en flåte bestående av 13 skip fra sin hjemmehavn I Tromsø. Selskapet eier selv fem store “Clean Design” PSV’er med et dekksareal på mer enn 1,000 m2, samt en middelsstor PSV med et dekksareal på 850 m2. Basert på mange års erfaring og kompetanse fra operasjoner i arktiske farvann, har selskapet fokus på å utvikle sin posisjon som en ledende leverandør av forsyningstjenester i Nord-Norge og i andre arktiske områder.

Full bedding i Vung Tau