Palfingers nye produksjonsanlegg er under oppføring i Gdynia, Polen. Foto: Palfinger

Palfinger Dreggen åpner nytt produksjonsanlegg i Polen

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

De nye, topp moderne fasilitetene i Gdynia, Polen vil fungere som europeisk hovedkvarter for all Palfinger Dreggens produksjon av offshorekraner. I tillegg til fabrikken i Korea og produksjonssamarbeidet som er under utvikling i Brasil, vil den polske lokasjonen spille en viktig rolle i videreutvikling av store kraner for et krevende offshoremarked.

Palfinger Dreggen har i lang tid produsert i Polen. Arbeidet har vært basert på tjenesteutsetting og langtidssamarbeid. Etter utfasingen av den lokale produksjonen, begynte Palfinger i 2013 å legge planer for sine nye fasiliteter. Polen var et opplagt valg.

- Produktene våre er etter hvert så store at det ikke lenger var tilstrekkelig kapasitet til å produsere i Bergen. I prinsippet blir all vår europeiske produksjon nå flyttet til Gdynia i Polen, sier Morten Jervell Pettersen, marketing manager i Palfinger Dreggen til Skipsrevyen.

Et europeisk produksjonsanlegg vil være en fordel også for kundene i regionen. De vil nemlig få muligheten til å følge med på prosjektene og avlegge besøk underveis i produksjonsprosessen. Anlegget i Gdynia kommer også til å spille en viktig rolle som servicestasjon og bidra til å sette Palfinger på kartet som leverandør av globale serviceytelser.

Palfinger Dreggens hovedkontor i Bergen, vil stadig huse primære funksjoner som design, R&D og prosjektstyring. Også salgsavdeling, service og ettersalg er lokalisert i Bergen. Beliggenhenten med kaifasiliteter i Sandviken vil stadig gi mulighet for å tilby service og reparasjonsarbeider i Bergen. Kontoret i Bergen teller nå mer enn 95 ansatte hvorav 25 nasjonaliteter er representert.