ST 324 XT designet av Skipsteknisk i Ålesund.

Kongsberg Evotec AS sikrer kontrakt for håndteringssystemer til seismikkskip

Kongsberg Evotec AS, et selskap eid av Kongsberg Maritime, har sikret kontrakt for en komplett løsning for akterdekkshåndtering av opptil 20 lyttekabler samtidig. Systemet skal plasseres om bord et nybygget GC Rieber-eid seismic research vessel, tildelt av Kleven verft.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fartøyet, et ST324XT designet av Skipsteknisk i Ålesund, skal bygges ved Klevens Myklebust Verft i Sande, og vil bli operert av Dolphin Geophysical fra Bergen. Fartøyet kan taue opptil 20 lyttekabler, og har en avansert teknologi for håndtering av kabler, wire og tau. Hver streamervinsj kan inneholde opptil 12.000 meter streamerkabel. Dette gir fartøyet høy 3D-kapasitet.

Leveransen omfatter alt utstyr for akterdekk som er nødvendig for sikker og effektiv håndtering av seismikkutstyret om bord. Kongsberg Evotec flyttet inn i nye kontor- produksjons og testlokaler høsten 2012. Disse nye produksjons og testfasiliteter bidrar til at prosjekter kan gjennomføres mer effektivt, leveres til avtalt tid og i henhold til spesifikasjonene. Det nye anlegget støtter Kongsberg Evotecs fokus på utvikling av innovative tekniske løsninger for det krevende offshoremarkedet.

Levering av hele håndteringssystemet for akterdekk er forventet å starte i løpet av våren 2014.