Frydenbø Industri AS etablerer brohode i Nord

Frydenbø Industri AS kjøper halvparten av aksjene i Øksfjord Slipp & Mek AS i Finnmark, og får derved et solid fotfeste i det nordnorske markedet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fra før består konsernet av selskapene Frydenbø Sabb Motor AS, Frydenbø Power AS, Frydenbø Electric AS, Frydenbø Marine Services AS, samt en andel av det tyske selskapet Schottel GmbH, - som er en av verdens ledende leverandører av propellsystemer.
Frydenbø Industri AS har lenge hatt som målsetning å utvide sitt geografiske nedslagsfelt, og en posisjon i Nord Norge er svært interessant med tanke på den forventede utviklingen i denne landsdelen, de kommende årene.
Øksfjord Slipp & Mek AS er en godt innarbeidet mekanisk virksomhet, lokalisert i industriområdet Vassdalen i Øksfjord. Selskapet har et moderne anlegg med egen hall og slipp, og et markedsgrunnlag som i stor grad er knyttet til bergverksindustrien, kystfiskeflåten og oppdrettsnæringen i regionen. Bedriften har i en årrekke vært forhandler av motorer, deler og service for Frydenbø Sabb Motor AS.
I det kommende året vil bedriften utvide anlegget sitt betydelig, samtidig som det er svært positivt at Loppa kommune bygger stor ny molo og kai, vegg i vegg med bedriften. Samlet sett vil Øksfjord Slipp & Mek AS derved styrke sin markedsposisjon vesentlig. Det er forventet at bedriften på sikt vil bli en ledende leverandør av mekaniske tjenester både til nåværende næringer, og til olje & gass industrien i landsdelen.