Foto: Grovfjord Mek. Verksted

Servicekatamaran til oppdrett fra Grovfjord Mek.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Bnr 128 - "Folden" ble overlevert til Folden Akva AS 8. juli 2016. Fartøyet med hoveddimensjoner 14,99x10,4 meter er skreddersydd for vasking av nøter og merdringer, men også forberedt for slep og andre serviceoppdrag.

Folden Akva tilbyr servicetjenester til oppdrettere langs hele kysten, med fokus på vasking av nøter og merdringer. Grovfjord Mek. Verksted er en av Norges største leverandører av servicebåter til oppdrett, og tilbyr skreddersydde løsninger utviklet i tett samarbeid med kunde.

Folden Akva har i valg av utforming og tekniske løsninger lagt stor vekt på effektiv utførelse av arbeidsoperasjon samt komfort for mannskapet.  Båten er derfor bygget med et romslig rorhus med pentry og sittegruppe samt egen arbeidsposisjon for kjøring av vaskeanlegg. I tillegg et dekkshus med stor bysse og messe, 3 lugarer, 2 dusj/WC rom, stor garderobe/vaskerom og verksted.

Hovedmotorene yter 2x500HK ved 200 o/min, mens aggregatet er på 44 kVA. For øvrig er båten utstyrt med 2 kraner, 50 og 8,5 tm, 4 nokker på henholdsvis 8, 3 og 2x 1 tonn, steamer, hydraulisk HT vasker samt diesel transfer anlegg. Fartøyet er forberedt for senere montering av en vinsj. I tillegg er det montert trapp i skuteside for enkel adkomst til merdring.

Båten er bygget iht den nye forskriften om bygging og tilsyn av mindre lasteskip, fartsområdet 4.