Fjord Line Express: HSC Fjord Cat gjør overfarten mellom Kristiansand og Hirtshals på to timer og femten minutter. Årets sesong starter torsdag og kan bli den beste noensinne. (Foto: Fjord Line).

Satser på passasjerrekord over Skagerrak

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Torsdag starter Fjord Line årets seilinger mellom Kristiansand og Hirtshals med HSC Fjord Cat. Den hurtiggående katamaranen, som siden 2006 har hatt med ca 1,6 millioner reisende i sommermånedene, er stadig raskest på sjøveien over Skagerrak. – Forhåndssalget av billetter tyder på at vi går mot vår beste sesong, sier linjesjefen for Fjord Line Express, Atle Woxholt.

- I 2013 var det vel 200.000 passasjerer som seilte med Fjord Line Express. Forhåndssalget av billetter er høyere enn på samme tid i fjor og særlig i helgene begynner seilingene å fylles opp. Men det er fremdeles mulig å få tak i rimelige billetter. Med marsjfart på 38 knop gjør vi overfarten på bare to timer og femten minutter, sier Woxholt, som mener det i år spesielt ligger an til vekst i tallet på reisende fra europeiske land til Norge.

HSC Fjord Cat tar 676 passasjerer og inntil 180 biler og fire busser. Årets sesong med seilinger over Skagerrak starter torsdag 15. mai og frem til fredag 20. juni gjør skipet to rundturer daglig.  I skoleferien fra fredag 20. juni til og med søndag 17. august er det tre seilinger tur retur hver dag. De siste 14 dagene, frem til og med søndag 31. august, trappes programmet ned til to rundturer.

Bedre tax free-tilbud

Om bord vil passasjerene blant annet kunne handle i tax free-butikken som er bygget om og har fått et enda større og variert vareutvalg. På terminalen i Kristiansand har Fjord Line 35 medarbeidere som blant annet sørger for at alle gående passasjerer blir kjørt trygt om bord og i land i en ny og komfortabel buss.

- Vi har bak oss to sesonger uten driftsavbrudd og satser på at også kommende sesong blir uten problemer, fremholder Atle Woxholt.

Verdensrekord over Atlanterhavet

Siden HSC Fjord Cat første gang seilte på linjen i 2006 har nærmere 1,6 millioner reisende vært med over Skagerrak. Fjord Lines skip er bygget i Australia og ble sjøsatt i 1998. Samme året skrev skipet historie ved å sette verdensrekord for hurtigste seilas mellom USA og Storbritannia. Den turen gikk unna på to døgn, 17 timer og 59 minutter, og rekorden står fortsatt.