Adm. direktør Rolf Fiskerstrand i Fiskerstrand BLRT AS

Kjøper skipsdesignselskapet Multi Maritime

Fiskerstrand BLRT AS har inngått avtale om kjøp av alle aksjene i Multi Maritime AS i Førde.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

15 års vellykket og tett samarbeid mellom selskapene har resultert i utvikling og bygging av nærmere 30 ferger med design fra Multi Maritime AS. Sammen har selskapene satt standarden for morgendagens norske ferger, og nå venter nye oppgaver i en felles satsing.
Adm. direktør Petter Th. Klock og styreformann Arvid Holsen i Multi Maritime AS kommenterer: “Vi har i lengre tid vært på utkikk etter en industriell investor. Det er med glede og spenning at Multi Maritime AS nå blir en viktig medspiller i Fiskerstrand BLRT AS systemet. Det har vært viktig for oss å finne en partner som vil være med å videreutvikle selskapet i Førde og samtidig gi frihet til å fortsette som et uavhengig skipsdesignselskap”.
Multi Maritime AS ble etablert i Førde, Sogn og Fjordane i 1983 og har i dag 23 ansatte og er blant landets største skipsdesignselskap. Inkludert samarbeidspartnere har de en total kapasitet på 40-50 personer. Multi Maritime AS har kompetanse til å dekke alle faser i prosjekteringsarbeidet, - fra konsept/design, utvikling og klassetegninger til arrangement, arbeidstegninger og brennegrunnlag. Mer enn 100 skip med design fra selskapet i Førde er i dag i drift rundt om i verden.
Multi Maritime AS har også en solid posisjon innen design av bl.a. handelsfartøy, kjøleskip, offshore skip, skip for seismiske undersøkelser, tungløftskip og isbrytere.
Fiskerstrand BLRT AS er et norsk registrert 50/50 joint venture selskap etablert i 2007 av Fiskerstrand Verft AS (www.fiskerstrand.no) og Western Shipyard (www.wsy.lt) i Klaipeda, Litauen. Siden starten i 2007 har selskapet inngått kontrakter for mer enn 2 milliarder norske kroner. Selskapet har et overordnet ansvar for de to verftene innen utvikling/konsepter, markedsføring/salg, kontrakts-inngåelse, design/engineering, finansiering, overordnet prosjektledelse og levering av ferdig skip bygd og utrustet av de to verftene. Selskapets strategi og satsingsområde er innen utvikling og bygging av små og mellomstore bil- og passasjerfartøy, fiskebåter og annen utvalgt spesialtonnasje. I tillegg skal prosjekter innen fornybar energi prioriteres.
Multi Maritime AS vil også arbeide i et nært samarbeid med Western Baltic Engineering som er et datterselskap av Western Shipyard.
Adm. direktør Rolf Fiskerstrand og Markedssjef Egil Fiskerstrand i Fiskerstrand BLRT AS kommenterer: ”Kjøpet av Multi Maritime AS sikrer selskapets aktive satsing på skipsbygging og prosjekter innen fornybar energi inklusiv konsept-utvikling og design.”
Multi Maritime AS vil fremdeles operere som et uavhengig skipsdesignselskap og vil betjene eksisterende og nye kunder med uforandret tyngde og konfidensialitet.
Fiskerstrand BLRT AS med Western Shipyard og Fiskerstrand Verft AS skal fortsatt kunne operere uavhengig av Multi Maritime AS sin design og dermed bygge skip med annen design.
Den satsingen som nå gjøres for å bygge opp Fiskerstrand BLRT AS gir også Multi Maritime AS tilgang til en gruppe med betydelig verftskapasitet og skipsbyggingskompetanse. I fellesskap vil en også kunne utvide produktspekteret fra skipsdesign/engineering til å kunne inkludere levering av teknologi/utstyrspakker og management kompetanse til byggeverftene.
Oppkjøpet er delvis finansiert av Innovasjon Norge og Sparebanken Møre. Oppkjøpet er til endelig behandling i Konkurransetilsynet.