Farstad Shipping Offshore Simulation Centre

Statsminister Stoltenberg åpner Farstad Shippings offshore simulatorsenter i Perth

Den 9. desember åpner statsminister Jens Stoltenberg det nye Farstad Shipping Treningssenter i Perth, Australia. Senteret er det største og mest avanserte offshore simulatorsenteret i verden for marine operasjoner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Åpningen av Farstad Shipping Offshore Simulation Centre er en milepæl for Farstad Shipping. Senteret er ikke bare en storstilt investering i våre ansattes kompetanse og sikkerhet, men også et bevis på den kunnskapen som befinner seg i den maritime klyngen på Nordvestlandet, sier administrerende direktør i Farstad Shipping, Karl-Johan Bakken.
Maritim klynge
Senteret er et resultat av det tette samspillet mellom flere aktører i den maritime klyngen på Nordvestlandet. Sterke maritime tradisjoner og en lokal satsing på innovasjon, forskning og utvikling har skapt et fundament for global satsing.
- Treningssenteret i Australia har blitt til etter et tett samarbeid mellom Høyskolen i Ålesund, Farstad Shipping og teknologileverandøren Offshore Simulator Centre i Ålesund. Farstad Shipping ønsker å være en ledende leverandør av kvalitetstjenester med fokus på sikkerhet, kompetanse og teknologi, sier Karl-Johan Bakken.
Dyktiggjør ansatte
Dette senteret er viktig i arbeidet for å oppnå Farstad Shippings målsetning om null skade på mennesker, miljø og materiell. Det unike treningsopplegget er en del av Farstad Shippings engasjement for å utvikle og dyktiggjøre selskapets ansatte. Teamtrening, samhandling og kommunikasjon er viktige elementer i simulatortreningen.
- Sikkerhet og utvikling av våre medarbeidere ligger til grunn for all vår aktivitet, og formålet med senteret er å tilby fasiliteter for trening av personell og for utvikling og utprøving av marine operasjoner under kritiske og ekstreme forhold, sier Karl-Johan Bakken, som er tilstede under åpningen i Perth.