"Viktoria Viking", omtalt i Skipsrevyen nr 6/2010

Norsk Fisketransport AS overtar Fosnavaag Wellboat sine tre brønnbåter

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

NTS sin 100 prosenteide datter, Norsk Fisketransport AS i Namsos, har gjort avtale med Fosnavaag Wellboat AS om å overta selskapets tre brønnbåter. I avtalen inngår også videreføring av kundekontrakter, samt overtakelse av arbeidsgiveransvar for 35 sjøfolk.

Investeringen utgjør 500 mill. kroner. Kjøpet vil bli gjennomført med virkning fra og med 2. januar 2015. Ved dette kjøpet overtar Norsk Fisketransport AS en moderne brønnbåtflåte som omfatter følgende skip; MS «FS Stormy», bygget i 2014, med lastekapasitet 3200 m3; MS «Viktoria Viking», bygget 2010, 1.050 m3 og MS «Viktoria Lady», bygget 2006, 1.000 m3.

Når kjøpet er gjennomført vil Norsk Fisketransport AS eie ni brønnbåter. Selskapets tiende fartøy, nybygget MS «Namsos» på 3.200 m3, skal leveres fra Havyard Leirvik i september 2015 og koster 280 millioner kroner.

Målt i kubikkmeter lastekapasitet utgjør investeringen i kjøpet av Fosnavaag Wellboat en økning på rundt 70 prosent  kapasitet.

Ifølge Norsk Fisketransport AS forventes det at de tre innkjøpte fartøyene vil representere en årlig omsetning på omkring 100 millioner kroner, og samtidig gi et positivt resultatbidrag.

- Denne investeringen vil befeste vår posisjon som ett av de tre ledende brønnbåtrederiene i verden, og representerer en forsterket satsing på havbruksnæringen for NTS-konsernet. Vi er glade over å kommet i mål med handelen og ser frem til å ønske 35 nye kolleger velkommen til Norsk Fisketransport på nyåret, sier adm.dir. i selskapet, Espen Ledang.

Norsk Fisketransport AS omsatte i 2013 for 299 millioner kroner og oppnådde et resultat på 52,5 millioner.

Investeringen i de tre Fosnavaag-skipene vil bli finansiert med egenkapital og gjeld. Styret i NTS ASA vil derfor foreslå at det gjennomføres en fortrinnsrettsemisjon på 50 millioner kroner til tegningskurs på kroner 12,- pr. aksje.

Kapitalforhøyelse er garantert av et konsortsium bestående av de fem største aksjonærene i selskapet. Styret vil innkalle til en ekstraordinær generalforsamling innen kort tid.

Se også:

//www.skipsrevyen.no/norsk-fisketransport-blir-100-prosent-nts-eid/