Foto: Olav Thokle

Jobb for Eidesvik i Ghana

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Eidesvik Offshore ASA på Bømlo har gjennom det ghanesiske selskapet Eidesvik Ghana Ltd som opereres sammen med ghanesiske partnere inngått en avtale med Technip for offshore konstruksjonsskipet MS «Viking Neptun» for arbeid på «TEN URF Development Project» i Ghana.

Den faste kontrakten er 50 dager med tillegg av mobiliseringsperiode og med opsjon for charterer til å forlenge kontrakten med ytterligere 50 dager. Reach Subsea vil utføre ROV-tjenester under denne avtalen, som er en del av tre-års kontrakten innått med Eidesvik Offshore i oktober 2014. Oppstart er forventet medio Q4-2015.

MS «Viking Neptun» er et offshore konstruksjonsskip bygget ved Kleven og levert til Eidesvik i februar 2015. Fartøyet er 145 meter langt og 31 meter bredt og utstyrt med en 400 tonns kran. Fartøyet er bygget med DNV GL notasjon Clean Class og lugarkapasitet til 150 personer. MS «Viking Neptun» framstår som en ypperlig plattform for komplekse subsea operasjoner og med crewet fra  Technip og Eidesvik har det allerede vist utmerkede prestasjoner og yteevne, skriver Bømlorederiet i en børsmelding.

«Fartøyet har vært i operasjon for Technip siden hun ble levert fra verftet og vi er svært tilfreds med å fortette dette gode samarbeidet mellom Technips og Eidesviks mannskap både ombord i skipet og i landorganisasjonene», sier adm. dir. Jan Fredrik Meling i Eidesvik Offshore ASA til Skipsrevyen.

Sluttkunde er Tullow Ghana Limited som er operatør og deleier i TEN feltet i Ghana.

Adm.dir. Jostein Alendal Reach Subsea sier: – Vi er glade for å se at arbeidet utført av Reach Subsea og Eidesvik Offshore for Techsnip så langt har posisjonert MS «Viking Neptun» for tilleggsarbeid gjennom den kommende vintersesomgen, og dermed sikrer fortsatt god utnyttelse av våre ROV-ressurser.