Eide Marine Gruppen signerer riggkontrakt med Petrobrás

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Eide Marine Offshore B.V, et heleid datterselskap av Eide Marine Gruppen, er blitt tildelt en 1+1 års kontrakt med det brasilianske oljeselskapet Petrobrás for charter av en Eide Flex Design boligrigg.

Riggen er utviklet av Eide Marine Gruppen, og er under ferdigstillelse i Kina. Kontrakten har en verdi på 500 millioner kroner, og har oppstart i slutten 2014.

Riggen som er utviklet gjennom de siste fem årene har en vesentlig bedre sjøegenskap med hensyn til stabil operasjon i bølger. Designet innehar et verdenspatent. Riggen som skal gå inn på charter hos Petrobrás vil være blant de største boligriggene i verden med kapasitet på inntil 750 personer. Eide Flex Design vil også kunne tilpasses som arbeidsrigger for vedlikehold av olje og gassbrønner.

– Kontrakten med Petrobrás er en stor annerkjennelse for oss og representerer et gjennombrudd for vårt riggdesign, sier styreleder Georg Eide.

– Brasil er et marked med høy aktivitet hvor vår unike Eide Flex Design rigg vil være svært konkurransedyktig på pris, drift og teknisk kvalitet, sier en fornøyd styreleder.

– For Eide Marine Gruppen betyr dette mye. Vi har brukt store ressurser og tid på å utvikle dette riggdesignet. Det er hyggelig at vi nå får en avkastning på disse investeringene. Det vil også gi et godt grunnlag for videre satsning, sier konsernsjef Ove Røssland.