"Wilson Star" - 4452 dwt, 1989.

Fremgang hittil i år for Wilson …. men svakere tredjekvartal

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Bergensrederiet Wilson ASA har i årets første ni måneder et driftsresultat (EBIT) på nær 11,5 millioner euro.

Det er ikke langt unna en fordobling fra samme periode i 2013 da driftsresultatet ble 6,3 millioner euro. Imidlertid ble årsresultatet for de ni første månedene svakere i år enn i fjor, med pluss 4,8 millioner euro mot 6,3 i etter tre kvartaler i2013.

Rederiet oppnådde en reduksjon i kostnadene knyttet til drift av skip, men en økning i t/c-hyrene for innleie skip. Økningen i kostnader for innleide skip skyldes at det ble innleid flere skip hittil i år enn i samme periode i 2013. Resultatet av finanspostene i tredje kvartal  ble minus 1,2 millioner euro, mot minus 2,8  i same periode året før.

Wilson-resultatet for tredje kvartal ble blant annet preget av to forhold, et veldig svakt spotmarked midt på sommeren. På den annen side oppnådde rederiet gode uttak under fraktkontraktene. Kontraktsdekningen var i tredje kvartal på 54 prosent, noe som er to prosent bedre enn annet kvartal og fem prosent bedre enn tredje kvartal i 2013.

Styret i Wilson ASA forventer et fjerde kvartal som blir bedre enn det som nå er lagt frem. Det pekes i beretningen på  en ventet økning i nettoinntjeningen i forhold til i tredje kvartal, og dermed et høyere driftsresultat.

Wilson ASA har nå en flåte på 113 skip, hvorav 83 er eiermessig kontrollert. Skipene er i størrelse 1500 til 8500 dwt.