På bildet representanter fra Kongsberg Evotec, fv: Ove Sandnes – Sales Manager, Geir Henning Kalvatn – Sales Manager, Olger Skarbø - Logistics og Bjørn Berge – Project Manager

Ny kontrakt med Kleven Maritime

Kongsberg Evotec har mottatt sin andre bestilling på et komplett håndteringssystem for Sanco`s nye seismikkskip ”Sanco Sword”.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kongsberg Evotec har mottatt bestilling på et komplett bakdekks -håndteringssystem for rederiet Sanco fra Gjerdsvika i Sande kommune, på sitt andre 16 streamer skip som skal opereres av Dolphin Geophysical, Bergen.

ST324 som er designet av Skipsteknisk i Ålesund, vil bli bygget på Kleven Maritimes skipsverft Myklebust Verft AS i Sande.

Dette er den andre store kontrakten Kongsberg Evotec har fått fra Myklebust Verft AS og skipet skal ferdigstilles ultimo mars 2014.

Skipet vil få utstyr til å taue inntil 16 streamere i en operasjon,og vil være utrustet med den nyeste og beste teknologien når det kommer til håndtering av kabler, wire og tau, både i form av det valgte design og det ultra-moderne (high perfomance) kontrollsystemet, som inkluderer intelligente IO noder og det nyeste innen industriell ethernet.

Hver streamer vinsj har kapasitet på 12 000 meter streamer kabel.

Dette prosjektet representerer et unikt samarbeid mellom lokale bedrifter som hører til det maritime klusteret på Sunnmøre.

«For oss i Kongsberg Evotec AS vil vi først og fremst få lov til å takke rederi og verft for tilliten de har vist oss med å bestille nok en komplett dekkutrustning fra oss. Vi er ydmyke for oppdraget og ser frem til et fortsatt tett og nært samarbeid på både dette og andre prosjekt vi jobber med. I tillegg så er dette prosjektet med på å sikre full sysselsetning for vår egen produksjon til slutten av 2013, sier salgs og markedsdirektør Torkjell Ringstad.