M/S "Skandi Hawk"

Gjennombrudd for DOF Subsea i Asia

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kontrakt til mellom 800 millioner og en milliard kroner i minst syv år.

Bergensselskapet DOF Subsea AS har sikret seg en viktig undervannskontrakt for et stort internasjonalt oljeselskap i Asia-regionen. Etter hva Skipsrevyen har grunn til å tro, ligger kontraktsverdien i området mellom 800 millioner og en milliard kroner. Finansdirektør Hilde Drønen i DOF-konsernet opplyser at kontrakten er fast i syv år og med opsjon på tre år til.

Hilde Drønen kan foreløpig ikke navngi befrakteren, men sier at det dreier seg om et stort internasjonalt oljeselskap som DOF-konsernet fra tidligere har oppdrag for flere steder i verden, også i Nordsjøen. Hun ønsker heller ikke å kommentere Skipsrevyens opplysninger om kontraktsverdien.

Ifølge Drønen planlegger DOF Subsea å benytte skipet M/S «Skandi Hawk» til oppdraget. Det er bergensregistrert og tilhører nå DOF Rederi AS, men vil bli solgt til DOF Subsea Rederi AS som en del av kontraktstildelingen.

DOF Subsea AS i Bergen er et 100 prosent eid datterselskap av det børsnoterte DOF ASA i Austevoll.

Kontrakten er flerdelt. Den omfatter leie av det NIS-registrerte skipet, prosjektledelse, ingeniørtjenester, ROV og dykkertjenester, og oppdragene gjelder vedlikehold av undervannsinstallasjoner, bl.a. ved Indonesia. Oppdragene vil bli ledet fra DOF Subsea-organisasjonen i Perth, Australia som er hovedkontor for operasjoner i Asia-regionen.

– Vi er veldig fornøyd med å ha fått denne kontrakten. Den er svært viktig for oss. Vi starter i mars i år og har jobbet ganske lenge for å oppnå denne avtalen, sier Hilde Drønen.

– Jeg vil kalle oppdraget for et gjennombrudd for oss i Asia og svært viktig for organisasjonen i Australia, sier Hilde Drønen.

M/S «Skandi Hawk» er på 4.400 dwt og er bygget i 2012. Skipet ble kjøpt som skrog og bygget opp som et plattformforsyningsskip med stort lastedekk. Det er imidlertid også modifisert for supportoppgaver, konstruksjonsarbeider og undervannsaktivitet, og har kran på lastedekket. Skipet har innredning for 62 personer. Hilde Drønen karakteriserer det som godt egnet til oppgavene det får i den inngåtte kontrakten.