Arne Ove Rødstøl i ULSTEIN og Rune Bjerke i DNB. (Foto: Stig B. Fiksdal)

ULSTEIN BRIDGE VISION™ er kåra til den beste innovasjonsideen i Noreg

ULSTEIN fekk DNB sin Innovasjonspris 2012 på 1 million kroner i landsfinalen i Trondheim 12. mars 2013. Det er første gong ei bedrift frå Møre og Romsdal har vunne denne prisen. ULSTEIN BRIDGE VISION™ er eit konsept for ei moderne framtidsretta skipsbru som skal auke sikkerheit under komplekse operasjonar.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- ULSTEIN BRIDGE VISION handlar om å forenkle, effektivisere og skape sikrare og betre arbeidsforhold på brua, seier Tore Ulstein, som har ansvar for marknad og innovasjon i ULSTEIN. Han held fram: - Vi ønskjer å utvikle nye maritime produkt og løysingar i samspel med andre. Skal vi lykkast med innovasjonar må ein jobbe målretta og hardt over lengre tid. ULSTEIN investerer årleg fleire titals millionar kroner på nyskaping og innovasjonar. Utmerkinga frå DNB gjev oss inspirasjon til å halde fram med dette viktige arbeidet.

På landsbasis kom det inn nesten 700 idear til konkurransen, og årets konkurranse vart arrangert for niande gong. Målet med prisen er at den skal motivere til innovasjon, vekst og nyskaping, og prisen er eit samarbeid med Veritas og Forskningsparken.

Juryen si grunngjeving:

«Årets vinner representerer en innovativ tenkning innenfor et område med et stort behov for modernisering. Juryen har vektlagt at ideen er kunnskapsdrevet og kan bidra til å forsterke norsk næringsutvikling og bidra til å løfte en hel bransje.

Vinneren jobber strukturert og langsiktig med innovasjon og har angrepet et sammensatt behov helhetlig. Ideen tar utgangspunkt i en industri med lange tradisjoner og kan bidra til at Norge beholder et globalt fortrinn.

Ideen har utspring i et sterkt industrielt miljø med lang erfaring fra innovasjon og høyteknologiske prosjekter. Miljøer med svært ulik bakgrunn trekkes inn i prosessen og ser på mulige løsninger med friske øyne.

Løsningen vil sette en ny standard innenfor næringen som er en av de viktigste i Norge. Ideen vil kunne bidra til betydelig forbedring og standardheving innenfor HMS der både mennesker og materielle verdier beskyttes bedre. Ideen har utgangspunkt i en kystnær bransje. Kandidaten har vektlagt design og funksjonalitet på en nyskapende måte.

Juryen har tro på at selskapet kan lykkes med å realisere ideen. Vinneren av DNBs Innovasjonspris 2012 er Ulstein Power & Control med ideen ULSTEIN BRIDGE VISION.»

I juryen sat:

Rune Bjerke - Konsernsjef i DNB

Berit Kjøll - juryleiar og direktør Huawei Norway

Paul Chaffey - adm. Dir. Abelia

Shahzad Rana - IT-gründer

Siv Jensen - Stortingspolitikar

Karl-Christian Agerup - adm. dir. Forskningsparken

Heidi Wiig Aslesen - BI, Professor ved Institutt for innovasjon og økonomisk organisering