Feiret dobbelt jubileum

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

For å markere 150-års jubileet til Stiftelsen Det Norske Veritas (DNV) og ett-års jubileet for fusjonen med Germanischer Lloyd (GL), holdt DNV GL i går et prestisjefylt arrangement i Oslo, med norske og internasjonale næringslivsledere, politikere, samarbeidspartnere og kunder tilstede.

Over 1000 gjester var i går samlet for å feire Stiftelsen DNVs 150-års jubileum og DNV GLs første år som et fusjonert selskap. Arrangementet startet med festforestilling i Operaen, etterfulgt av gallamiddag på DNV GLs hovedkvarter på Høvik.

Arrangementet ble åpnet av Henrik O. Madsen, konsernsjef i DNV GL Group.

- I dag er en festdag, men det er også en dag for refleksjon og for å takke våre partnere og venner over hele verden. De har vært med oss på denne lange reisen, og uten deres støtte ville vi ikke vært der vi er i dag, sa Madsen. - Når vi nå fortsetter fremover vil vi dra nytte av de erfaringer, evner og samarbeid vi har utviklet hittil. Vi vil stake veien definert av vårt mål om å sikre liv, verdier og miljø, samt vår visjon om å ha global påvirkning for en trygg og bærekraftig fremtid.

I sin tale på kveldens middag, sa statsminister Erna Solberg:

- I dag feirer vi en stolt historie om trygghet og bærekraft. DNV har spilt en avgjørende rolle i utviklingen av sentrale norske næringer, og er spesielt kjent for sitt arbeid innen skipsindustrien. Denne feiringen markerer også en ny æra av det fusjonerte selskapet DNV GL, som er langt mer enn et maritimt selskap. Det er en ledende organisasjon i mange av næringene det tjener, og er et eksempel for hele nasjonen. Takk for deres viktige bidrag til det norske samfunnet.

DNV GLs styreleder Leif-Arne Langøy sa:

- Dette er en veldig spesiell anledning. Vi feirer 150-årsjubileet for dannelsen av DNV og det første året til DNV GL Group. Å bygge tillit har vært i sentrum hos dette selskapet opp gjennom årene. Tillit er vår hjørnestein.  [IS1] Etter som samfunnet presser på for en trygg og bærekraftig fremtid er det behov for institusjoner som DNV GL - institusjoner som utvikler anerkjente standarder og bygger tillit. Formet av to høyt respekterte selskaper med parallelle historier som spenner nesten 150 år, gir DNV GL nå et enda bredere perspektiv som gjør det mulig for våre kunder å gjøre verden tryggere, smartere og grønnere.

[gallery ids="12229,12224,12225,12226,12227,12228"]