Bildet viser Skandi Arctic

Technip med et av verdens mest avanserte dykker- og konstruksjonsfartøy

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Technip avduker navnet på sitt nye dykker- og konstruksjonsfartøy som er under b bygging ved Vard gruppen. Det toppmoderne fartøyet vil bære navnet “Deep Explorer” og er neste i rekken av en ny generasjon dykker- og konstruksjonsfartøy.

“Deep Explorer” er oppgradert etter læring og erfaring med “Scandi Arctic” som ble introdusert på markedet for fem år siden. Dermed fortsetter Technip tradisjonen med å tilpasse de toppmoderne fartøyene til forholdene på norsk sokkel.

Fartøyet er utstyrt med den aller siste teknologien innen navigasjon (Dynamic positioning class 3) og vil ha et system for metningsdykking med trykkammer for opp til 24 dykkere samtidig. Med stor dekksflate, moonpool, ROVer og en 400 Te offshore-løftekran vil hun også være i stand til å levere konstruksjonstjenester uten bruk av dykkere.

Technips nye kjøp ble annonsert tidligere i år. Byggingen av skroget begynte på Vard Tulcea i Romania denne sommeren. Når skroget er ferdig, blir fartøyet tauet til Vard Langsten i Norge for utrustning og ferdigstillelse. Etter planen skal hun være klar til å bli del av flåten i 2016.

“Deep Explorer” er bygd spesielt for de krevende forholdene i Nordsjøen og Canada, og vil kunne operere under ekstreme værforhold. Det er et stort globalt potensial for operasjoner med “Deep Explorer”.

– Technip har lang erfaring i dykkerbransjen og vi er glad for å videreutvikle det langsiktige arbeidet med dykking og olje- og gassindustrien. Dette arbeidet støttes av det viktige nye fartøyet. Når det er levert, vil “Deep Explorer” være det mest avanserte dykker- og konstruksjonsfartøyet i verden, sier Knut Bø, direktør for Nordsjøen og Canada.