Trond Kleivdal er ny president i Norges Rederiforbund. Foto: Marius W. Hansen

Ny president i Norges Rederiforbund

Konsernsjef i Color Line AS, Trond Kleivdal (48) er i dag valgt til ny president i Norges Rederiforbund.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

-Maritim næringsvirksomhet er livskraftig, innovativ, verdiskapende og helt sentral i den globale økonomien. Den maritime klyngen har store, fremtidige vekstmuligheter. Vi jakter kontinuerlig på nye, bedre og miljøvennlige løsninger. Det har gitt et konkurransedyktig kunnskapsmiljø med innovasjonsvilje, global tyngde og tiltrekningskraft, sier nyvalgt president i Rederiforbundet, Trond Kleivdal.

Den nyvalgte presidenten fremhever at den maritime næringen gjennom generasjoner har vist stor evne til å navigere i vanskelige tider.
-Norske redere, rederier og sjøfolk har alltid har hatt evnen til å se nye markeder og muligheter. Derfor har den norske maritime næringen blitt verdensledende ikke bare på havet, men nå også i og under havet. Mange har opp gjennom tidene trodd at Norges tid som maritim stormakt er over. Det har alltid vist seg å være feil. Den maritime næringen er en av Norges mest verdifulle "fornybare" ressurser. Rederiene representerer kjernen i en maritim næring med 100 000 ansatte og en verdiskaping som tilsvarer 130 milliarder kroner årlig, sier Trond Kleivdal..

- Jeg er stolt og ydmyk over den tillit Generalforsamlingen har gitt meg til å være Norges Rederiforbunds fremste tillitsvalgte, og gleder meg til å ta fatt på denne viktige oppgaven. Sammen med resten av styret og de ansatte i forbundet ser jeg frem til å videreføre det betydelige arbeidet med å forvalte næringens interesser globalt og nasjonalt på en god måte. For oss er det viktig å være en positiv og konstruktiv kraft i utviklingen av det norske samfunnet i samspill med myndighetene og ikke minst med de mange lokalsamfunn hvor vi har våre virksomheter, sier Trond Kleivdal.
Administrerende direktør Lars Peder Solstad, Solstad Offshore er valgt som ny visepresident.

Kort om den nye presidenten:
Kleivdal har vært styremedlem i Rederiforbundet siden 2002. Han har hatt flere ledende stillinger i Color Line og siden 2001 vært rederiets administrerende direktør og konsernsjef. Tidligere har han erfaring bla fra Kværner AS samt som skipsmegler i P.F. Bassøe AS. Kleivdal er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole.
Color Line AS er i dag Norges største og regnes som et av Europas ledende cruise- og transportrederier. Selskapets flåte på seks skip transporterer årlig over 4,3 millioner passasjerer og over 170 000 fraktenheter. Selskapet trafikkerer fire internasjonale linjer mellom sju havner i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland. Rederiet har ca 3000 ansatte i fire land hvorav 2300 er sjøansatte. Årsomsetningen er på ca 4,7 milliarder kroner. I tillegg til milliardinvesteringer i skip i senere år, har også selskapet lagt inn større investeringer i havner og infrastruktur, noe som har gitt store miljøgevinster som for eksempel ved etablering av landstrøm i Oslo Havn.