Nor-Shipping-direktør Tollef Schiander

Nor-Shipping Awards åpen for nominering

Nå er det tid for å nominere kandidater til Nor-Shippings prestisjetunge Clean Ship Award og Next Generation Award som skal deles ut under åpningen av årets Nor-Shipping i mai. Fristen for å foreslå kandidater utløper 1. april.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Clean Ship Award tildeles det fartøyet som har bidratt til størst reduksjon av miljøfarlige utslipp til luft eller vann. Bare skip som er sjøsatt etter forrige Nor-Shipping i 2009 kan foreslås. Med denne prisen fortsetter Nor-Shipping sitt sterke engasjement med å framheve og profilere maritime bedrifter som setter miljøansvar høyt på sin dagsorden.
Samtidig introduserer Nor-Shipping også Next Generation Ship Award – en pris for nyskapende skipsdesign, der det er gjort store framskritt på områder som innovasjon, ny teknologi, miljø- og energieffektivisering og sikkerhet. Kandidater til denne prisen kan være fartøyer som enten nylig er blitt påbegynt, eller som med stor sannsynlighet vil bli bygget i løpet av de neste 10 årene.
En uavhengig jury ledet av Det norske Veritas vil stå for utvelgelsen av kandidater og bedømming av de innsendte forslagene. Selve pristildelingen vil finne sted under åpningskonferansen på Nor-Shipping, 24. mai. Alle de nominerte kandidatene vil få en egen utstillingsvegg på messeområdet under Nor-Shipping, som varer fram til fredag 27. mai.
-Nor-Shipping ønsker å bidra og oppmuntre til økt innovasjonsfokus i de maritime næringene, og har derfor lagt sterkere vekt på prisutdelingene i år enn tidligere, sier Nor-Shipping-direktør Tollef Schiander. – Clean Ship Award og Next Genereation Ship Award representerer ulike, men hver for seg svært viktige områder for skipsfartsindustrien, legger han til.
Mer informasjon om Nor-Shipping-prisene, og hvordan nominere kandidater, gå inn på www.nor-shipping.com og velg Nor-Shipping Awards linken.