Wärtsilä Ship Design tildelt kontrakt på design av seks offshorefartøy for kinesiske COSL

Wärtsilä Ship Design sine designere på Fitjar har vunnet en omfattende kontrakt med China Oilfield Services Ltd (COSL).

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Wärtsilä har signert kontrakt med China Oilfield Services Ltd (COSL) på levering av design til totalt seks nye fartøy. Kontrakten omfatter to plattform forsyningsskip (PSV) og fire ankerhåndteringsfartøy (AHTS), som etter ferdigstilling skal utføre støtteoperasjoner i Sørkinahavet og Bohai Bay. Kontrakten ble signert i desember 2012.

PSV-ene er basert på Wärtsilä Ship Design sitt anerkjente VS 485 MKIII design, som er en svært energi- og miljøeffektiv løsning. Designet har et optimalisert skrog som gir større effektivitet, med tilsvarene reduksjon i utslipp. AHTS-fartøyene skal bygges etter Wärtsilä Ship Design sitt VS 4612 design. Hovedfunksjonene til disse fartøyene er å sette anker for borerigger, og å taue mobile borerigger fra en lokasjon til en annen. Ettersom sjø- og værforholdene i områdene disse fartøyene opererer i ofte er svært utfordrende, trenger de en design som gir stor pålitelighet og høy ytelse.

- Vi har hatt gleden av å samarbeide tett med både COSL og morselskapet China National Offshore Oil Corporation i mange år. De kjenner godt til Wärtsiläs brede løsningsportefølje som omfatter skipsdesign, fremdriftsmaskineri, automasjon og kontrollsystemer, samt en rekke miljøløsninger. Selskapenes verdier samsvarer i stor grad med hverandre, da vi begge har fokus på totalkost gjennom hele livsløpssyklusen til fartøyet, energieffektivitet, samt miljø og bærekraftighet, sier direktør for Wärtsilä Ship Design, Riku-Pekka Hägg.

Wärtsilä Ship Design sitt spekter av skipsdesign og designtjenester støttes opp av selskapets globale tilstedeværelse. Den brede porteføljen inkluderer enkle, lavkostnads standarddesign, ofte med full utstyrspake, og avanserte, skreddersydde design tilpasset spesifikke kundekrav.

VS 485 PSV MKIII

Lengde 85.40m

Bredde 20.00m

Dybde 8.60m

Dekk 1000m2

VS 4612 AHTS

Lengde 74.10m

Bredde 18.00m

Dybde 7.50m

Dekk 560m2

Trekkraft ca145 tonn