Det er bestilt to konstruksjonsskip med lengde 125 m av ST-259 design.

Gjennombrudd for Skipsteknisk i Kina

Skipsteknisk AS signerte nylig kontrakter på i alt 4 nybygg til China Oilfield Services Limited(COSL) i Kina, og betegner dette som et gjennombrudd for selskapet på det kinesiske markedet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Skipsteknisk startet sin aktivitet i Kina i 2007, og signerte første kontrakten på et større seismikkskip av ST-327L design til COSL i 2008. Skipet ble bygget ved Shanghai Shipyard, og overlevert i april 2011.

I 2010 etablerte Skipsteknisk et salgs- og representasjonskontor i Shanghai, og intensiverte med det satsningen på dette markedet. Dette ga resultater allerede i 2011, da kontrakt på et større konstruksjonsfartøy av ST-263 design ble signert med China Offshore Oil Engineering Company Ltd. Dette skipet er nå under bygging i Kina og skal leveres i 2014.

Seismikkskipet som ble levert til COSL i 2011 har siden det ble satt i operasjon fungert svært godt, og i mars i år ble kontrakt på et søsterskip signert. Byggingen av dette skipet er allerede i gang, det skal også bygges ved Shanghai Shipyard og leveres neste år. Nylig ble altså kontrakter på 4 nye skip signert, også denne gangen med COSL.

Kontraktene gjelder to konstruksjonsskip med lengde 125 m av ST-259 design, ett seismikkskip med lengde 80 m av ST-318 design og ett seismisk kildefartøy med lengde 65 m av ST-315 design. Kontraktene Skipsteknisk har signert med COSL gjelder prosjektutvikling og klassedesign. Detaljprosjekteringen vil skje i Kina, og skipene vil også bli bygget på kinesiske verft.

Med de siste kontraktene på plass, har Skipsteknisk signert kontrakter på syv spesialskip til kinesiske kunder totalt, hvorav fem av kontraktene er signert i år. Dette ser vi på som en bekreftelse på at vår satsning på det kinesiske markedet har lykkes. China Oilfield Services Ltd. er et datterselskap av China National Offshore Oil Corporation, og har utviklet seg til å bli en svært sentral og viktig kunde for Skipsteknisk AS. Markedet i Kina preges av relativt få, men store aktører og COSL er i så henseende en ledende aktør innen offshore og seismikk. Samarbeidet med COSL har fungert svært godt, ikke minst skyldes dette vår tilstedeværelse i Shanghai. Skipsteknisk sin satsning på det kinesiske markedet vil fortsette og med de nylig signerte kontraktene forventer vi å få økt oppmerksomhet på våre STdesign.