Nye DOF-oppdrag i Australia

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Chevron Australia Pty Ltd har tildelt DOF Subsea Asia Pacific en tre års rammekontrakt for IMR-arbeid på nordvestkysten av Australia.

DOF Subsea vil benytte dykker support/supply-skipet MS «Skandi Protector» til å utføre oppdraget med støtte fra sitt kontor i Perth, Australia. DOF Subsea har operert i Australia siden 2005.

MS «Skandi Protector» er kjent i farvannet i Australia etter en fire år lang kontrakt med australske myndigheter som ble avsluttet ved utgangen av 2014. Skipet het i denne perioden MS «Ocean Protector» og seilte under australsk flagg. Opprinnelig het skipet «Skandi Bergen», men endret navn da australske myndigheter inngikk leieavtalen for fire år. Ifølge konsernsjef Mons Aase skal skipet nå flyttes fra australsk-registrering til annet flagg. NIS er ett av alternativene. Skipet er på 4.000 dwt. (7.051 br.t) og av Aker ROV o6-design. Hun er bygget på Søviknes i 2007.

I etterkant av den kontrakten har skipet blitt oppgradert og installert to nye ROV system.

– Dette er en svært viktig kontrakt for DOF Subsea og støtter vår kontinuerlige investering i Australia. Denne IMR-kontrakten, sammen med den tidligere tildelt syv pluss tre års kontrakten, vil styrke vår markedsposisjon og sikre videre vekst i regionen, sier konsernsjef i DOF, Mons Aase til Skipsrevyen.

Han opplyser at DOF Subsea har arbeidet et års tid for å oppnå denne kontrakten.

Hvor stort omfang har avtalen rent økonomisk sett?

– Dette er en avtale som omfatter mange elementer, leie av skip, ingeniørarbeid, undervannsoperasjoner med ROV mm og det er derfor vanskelig å gi noe eksakt beløp, men jeg regner med at avtalen vil være verdt over en milliard, sier Mons Aase.

Han regner med at DOF vil komme ut med overskudd.

– Betalingen reflekterer ratenivået for rundt ett år siden, og preges ikke av dagens fallende ratenivå, sier Mons Aase.