Dokumentert ytelse sørger for ny ordre på MacGregor subsea-kran

BOURBONs erfaring med MacGregors offshore-kraner har spilt en vesentlig rolle når selskapet nå bestiller nok en 150-tonns MacGregor aktiv hivkompensert subsea-kran BOURBONs erfaring med MacGregors offshore-kraner har spilt en vesentlig rolle når selskapet nå bestiller nok en 150-tonns MacGregor aktiv hivkompensert subsea-kran.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

MacGregor, en del av Cargotec, har vunnet en ordre på en 150-tonns aktiv hivkompensert (AHC) subsea-kran fra BOURBON, en ledende spesialist på marine tjenester innen olje- og gassindustrien offshore. Denne ordren bygger på en kontrakt som ble inngått i slutten av 2007 om ti tilsvarende kraner.

Kranen skal leveres i august 2014 og skal – i likhet med de ni foregående ordrene – monteres på et Bourbon Evolution 800 MPSV-fartøy (multi-purpose support vessel), som er under bygging ved skipsverftet Zhejiang i Kina.

– BOURBONs erfaring med MacGregors offshore-kraner og våre felles erfaringer fra tidligere ordrer har spilt en avgjørende rolle når BOURBON nå bestiller nok en 150-tonns MacGregor aktiv hivkompensert subsea-kran, forteller Frode Grøvan, som er salgs- og markedsføringsdirektør for MacGregor Advanced Load Handling.

Fartøyene i Bourbon Evolution 800-serien er konstruert for å oppfylle de nye utviklingsutfordringene innenfor olje- og gassoperasjoner offshore og for å operere på en sikker måte på 3000 meters dyp. Serien tilbyr et bredt spekter av konkurransedyktige tjenester for dypvannssegmentet av offshore-markedet når det gjelder operasjoner og økonomi, og stemmer perfekt overens med BOURBONs strategi om å standardisere flåten. Dette illustreres ved at selskapet velger samme 150-tonns MacGregor aktiv hivkompensert subsea-kran til alle fartøyene.