Ill. fra TTS-kranen ombord i "Olympic Bibby". Foto Asle Strønen

Atter nye kontrakter til TTS

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ikke før blekket var tørt på underskriftene fra Kina-kontraktene som ble kjent i går, har TTS halt i land ytterligere ordrer til en verdi av cirka 105 millioner kroner.

Det betyr nye kontrakter for 375 millioner i løpet av to dager. Etter et kurshopp tirsdag steg TTS-aksjene ytterligere på Oslo Børs onsdag og kom på i 5,18.

Denne gang har TTS Group ASA gjennom sin forretningsenhet Offshore inngått tre nye avtaler om leveranse av offshore- og dekkskraner. Samlet ordreverdi er ca. 105 MNOK.

Hovedkontrakten er med Triyards Marine Services Pte Ltd. i Singapore for leveranse av to bølgekompenserte (AHC) subsea-kraner for to skip bestilt av en indisk eier. Leveranse vil skje i 2. og 3. kvartal 2016.

De to andre avtalene er med skipsverft i henholdsvis Argentina og Norge. Det argentinske verftet har bestilt tre dekkskraner for et produkttankskip. Leveransen skal skje om ca. 10 måneder. Til norske Kleven Verft vil TTS levere dekkskraner til seks offshorefartøy som skal bygges for Møller-Maersk. Leveransetiden er 12 til 16 måneder.

TTS har med dette befestet sin stilling innen markedssegmentet for mellomstore kraner.

- Selv om offshoremarkedet er i en svært sårbar posisjon, arbeider vi aktivt innen segmenter som viser vekst. Ett er markedet for offshore support- og supply-fartøy (OSV og PSV). Der er det et behov for AHC teknologi på mellomstore kraner med 80-150 tonn løftekapasitet. Avtalen med Triyards er et resultat av dette, sier konsernsjef Björn Andersson i TTS Group.