Til høyre på flytebryggen nede til høyre i bildet: Årøy (ytterst) og Ingøy fra Oma Baatbyggeri, til venstre på flytebryggen Melkøy og Loppøy fra Brødrene Aa, mens Fiskerstrand-fergen Hasvik ligger til kai og søsterskipet Bergsfjord manøvrerer seg inntil.Foto: Samferdselsfoto/Ian Keegan

Seks skip døpt samtidig

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

En skipsdåp er alltid en stor begivenhet. Seks skip samtidig er nesten for en sensasjon å regne. Hammerfest i går var der det skjedde.

Det var stor fest og festivitas da Boreal Transport Nord døpte seks nybygde skip i Hammerfest indre havn i går. Video fra ifinnmark.no kan du se her.

De seks båtene representerer en betydelig fornyelse i Boreals flåte i nord. De to gassferjene "Hasvik" og "Bergsfjord", sammen med hurtigbåtene "Loppøy", "Melkøy",  "Årøy" og "Ingøy", betyr bedre komfort for de reisende samtidig som de alle har mindre utslipp av CO2 og NOx enn eldre båter. Gassferjene får sitt drivstoff fra lokal gassleverandør. Det er et uttalt mål fra sentrale myndigheter å få ned utslippene fra transportsektoren, noe denne flåtefornyelsen bidrar til i vesentlig grad. Publikum hadde anledning til å gå ombord i MF Hasvik, MS Melkøy og MS Ingøy rett etter at dåpsseremonien var ferdig.

Representanter fra de tre norske verftene som har levert nybyggene; Fiskerstrand Verft, Oma Baatbyggeri og  Brødrene Aa var blant de inviterte gjestene, sammen med representanter fra fylkeskommunen, kommunene og fra rederiets ledelse.

Alle disse båtene er omtalt i Skipsrevyens engelskspråklige årsutgave SHIPBUILDING NORWAY som er tilgjengelig ultimo februar.