Høytidelig snorklipping. F.v. Commodore Christoper Rynd, Queen Victoria; Morten Kinn, European Cruise Service; Kaptein Roger Rivedal, Norled; Avdelingsdirektør Lars Alvestad, Sjøfartsdirektoratet; Ulrik Jørgensen, Bergen Havn og Marthe Mjøs Pedersen, Ordfører i Bergen. Foto: Vibeke Linn Blich

Åpning av Bergen International Seamen´s Center

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Tirsdag åpnet Bergen International Seamen`s Center i Bergen. Det er det første internasjonale sjømannssenteret i Norge noensinne.

Velferdssenteret ligger midt på Festningekaien i Bergen.

- Omtrent alle land i Europa har sjømannssenter. Dette kan brukes av alle sjøfolk, og er innredet med en liten salong og pc-er slik at de besøkende kan få tilgang på nett.  Ved av- og påmønstring kan man levere fra seg bagasje her. og traske inn til byen istedenfor å sulle på kaien hele dagen. På sommerstid blir det nok mye cruisefolk. Dette er en stor dag for Bergen, sier Per Erik Nielsen i Sjøfartsdirektoratets velferdsavdeling i Bergen til Skipsrevyen.

Åpningen ble behørig markert, med både ordfører, havedirektør, sjøfartsdirektør og kapteiner til stede.

- Sjøfolk har mange reisedager i året og er mye borte fra familie og venner. Det kan til tider være tungt. Et velferdssenteret et sted de kan slappe av, kontakte familie og venner, låne bøker, lære mer om Bergen. Et sted for sosial avslapping og vennskap. Vi er stolt over å nå få et eget internasjonalt sjømannsenter i Bergen, sier ordfører Marte Mjøs Persen.

Bergen Skipperforenings shantikor startet med å synge noen sanger for å sette den maritime stemningen. Alf Østensen som er president i koret,  synes det er topp at 27 pensjonerte sjøkapteiner får være med på åpningen.

- Det er en merkedag for oss å få være med på denne begivenheten. Det som Bergen havn og Bergen kommune har gjort her er et eksempel til etterfølgelse. Vi må ivareta den internasjonale forpliktelsen vi har i forhold til sjøfolk i hele verden. Når vi har fått det til her så tror jeg vi skal få det til i flere strategiske havner nordover og sørover, sier avdelingsleder i Sjøfartsdirektoratet Lars Alvestad. .

Havnedirektør Ulrik Jørgensen sa også noen velvalgte ord:

- Bergen by og havn er knyttet sammen. Var det ikke for at området er en god havn, ville ikke byen lagt der den ligger. Gjennom 100 år har havnen hatt en avgjørende betydning for bergensernes liv og for byens utvikling. For oss i havnevesenet er det et privilegium å få lov å videreutvikle og ivareta Bergen havn.  Vi er glad vi har fått på plass dette velferdssenteret.

[gallery link="file" ids="20211,20212,20213,20214,20215,20216,20201"]