Styrket resultatmargin for Bergen Group

Bergen Group leverer en styrket resultatmargin i 1. kvartal 2010 sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Omsetningen er redusert som en konsekvens av lavere aktivitet innenfor deler av konsernets virksomhetsområder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Styrket resultatmargin for Bergen Group

Bergen Group leverer en styrket resultatmargin i 1. kvartal 2010 sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Omsetningen er redusert som en konsekvens av lavere aktivitet innenfor deler av konsernets virksomhetsområder.

– Markedsutsiktene for konsernet er styrket gjennom kvartalet, sier en optimistisk konsernsjef Pål Engebretsen.

Bergen Group kan i 1. kvartal 2010 vise til en tilfredsstillende resultatmargin på konsernnivå selv om omsetningen går noe tilbake. Driftsinntektene på 971 millioner kroner er 175 mill. lavere enn tilsvarende kvartal i fjor, mens driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) på 81 mill. kr er 3 mill. bedre enn tilsvarende kvartal året før. Driftsmarginen (EBITDA-marginen) på 8,3 prosent i kvartalet er styrket i forhold til 1. kvartal 2009 og i tråd med konsernets gjennomsnittlige

driftsmargin på 8,1 prosent for hele 2009.

Godt grunnlag for videre vekst

Konsernsjef Pål Engebretsen er fornøyd med både resultat og med fremtidsutsikter.

På konsernnivå anses resultatene for 1. kvartal i all hovedsak som tilfredsstillende. Både skipsbygging, maritim service og teknologi viser

driftsresultater som vurderes som akseptable i dagens

markedssituasjon. Offshore-divisjonen oppnår tilfredsstillende marginer både på løpende og gjennomførte prosjekter, men kvartalsresultatet er

preget av en lav kapasitetsutnyttelse som påvirker marginene. Denne situasjonen vil ikke endre seg vesentlig før i 3. kvartal, sier Engebretsen.

Konsernsjefen vurderer den videre utviklingen innenfor dette markedet som grunnleggende positiv, og påpeker at Bergen Group har arbeidet målrettet med å videreutvikle og forsterke både kapasitet og kompetanse i påvente av en forventet aktivitetsøkning.

– Våre forventninger til vekst innenfor offshore i årene som kommer er styrket gjennom kvartalet. På sikt gir avklaringen på grenselinjen i Barentshavet svært spennende muligheter. Her er Bergen Group meget

strategisk posisjonert med godt etablerte virksomheter både i Kirkenes og i Murmansk, påpeker Engebretsen.

Fjord Line-kontrakt åpner nye markeder

Bergen Group Shipbuilding leverte også i 1. kvartal gode resultatmarginer. I løpet av året skal det leveres hele fem nybygg ; alle svært avanserte offshoreskip. I tillegg er Bergen Group i ferd med å få en vesentlig økt aktivitet innenfor markedet for kombinerte bil- og passasjerskip (RoPax). Kontrakten med Fjord Line om bygging av to moderne cruiseferger forventes avklart innen kort tid, og vil da øke konsernets ordreserve fra 3,4 til 5 milliarder kroner.

– Denne kontrakten vil forsterke konsernets posisjon i et internasjonalt RoPax-marked med spennende vekstmuligheter, sier konsernsjef Pål Engebretsen. Han påpeker også at kontrakten blir et viktig bidrag til den videre utviklingen av konsernets økende satsing på innovative designløsninger for både offshoreskip og kombinerte bil/passasjerskip.

Langsiktig vekstkraft

Den generelle markedssituasjonen det siste året gjør at konsernet har forberedt seg på en lavere omsetning i 2010 enn forrige år. Bergen Group har likevel som mål å opprettholde akseptabel lønnsomhet i inneværende år, samtidig som konsernet opprettholder sterk fokus på tiltak og prosesser som skal sikre konsernets langsiktige vekstkraft.

Bergen Group vurderer utsiktene i 2011 og videre fremover som

grunnleggende positive for alle konsernets virksomhetsområder, avslutter konsernsjef Pål Engebretsen.