Konsernsjef Terje Arnesen

Fosen-underskudd gir negativt resultat for Bergen Group Shipbuilding

En meget svak utvikling i 2. kvartal 2012 ved Bergen Group Fosen fører til at konsernets tidligere kommuniserte resultatforventninger for skipsbyggingsdivisjonen ikke vil kunne nåes, meldes det i en børsmelding.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Divisjonen antas å få et driftsunderskudd (EBITDA) på NOK 70-80 millioner kroner i kvartalet. Dette skyldes i all hovedsak overskridelser i timeforbruk grunnet problemer med skrogleveranser og utfordringer knyttet til prosjektstyring under selve utrustningsarbeidet ved verftet på Fosen.

Konsernsjef Terje Arnesen opplyser at det nå blir tatt flere grep som skal sikre kontroll med resterende utrustningsarbeid på de to skrogene som for tiden er under arbeid på Fosen, samt gjenvinne lønnsomheten ved verftet.

Adm.dir. Terje Sjumarken ved Bergen Group BMV er nå ansatt som divisjonsdirektør for Bergen Group Shipbuilding. Sjumarken har en lang og solid erfaring innen skipsbygging og kommer til å prioritere en målrettet styrking av planleggingsressurser og prosjektledelse ved verftet på Fosen.

- Bergen Group Fosen har ikke lykkes med omstilling fra produksjon av skrog ved eget verft i Sverige til innkjøp av skrog fra eksterne leverandører. Her har Bergen Group BMV lang erfaring og god ekspertise som skal bidra til å gjenvinne en sunn lønnsomhet i gjennomføringen kommende prosjekter ved Fosen. Som tidligere kommunisert er et tettere samarbeid eller partnerskap med skrogverft høyeste prioritet for Bergen Group Shipbuilding for å kvalitetssikre leveranser av skrog på rett tid med riktig kvalitet, sier Arnesen.

Konsernsjefen påpeker at også den nylig tildelte kontrakten på ombyggingen til gass på cruisefergene til Fjord Line vil bidra til en bedret situasjon ved Fosen-verftet.

- Kontrakten har gitt oss en forskjøvet leveringstid som gir lengre tid til å planlegge og gjennomføre en effektiv ferdigstillelse av begge cruisefergene, både det skroget som allerede er på Fosen og det neste skroget som skal leveres fra Polen, påpeker Arnesen.

Bergen Group Shipbuilding har i dag en ordrereserve på til sammen syv skip som skal leveres frem til sommeren 2014. To av disse skipene skal ferdigstilles og leveres i løpet av andre halvår 2012; et offshoreskip (Offshore Construction Vessel) fra Bergen Group Fosen til Volstad Maritime i 3. kvartal, og et offshorefartøy (Rescue and Field Support Vessel) fra Bergen Group BMV til Atlantic Offshore i 4. kvartal.