Asle Solheim

Bergen Group på rett spor

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Bergen Group fikk i 1. kvartal 2014 en omsetning på 585 millioner kroner og et positivt driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) på 3 millioner kroner. Ordrereserven innenfor Maritim Service og Offshore har vist en sterk økning siden årsskiftet, samtidig som konsernets engasjement innen skipsbygging er blitt vesentlig redusert.

Konsernsjef Asle Solheim vurderer resultatene i 1. kvartal som et tydelig steg i riktig retning når det gjelder å gjenvinne en sunn lønnsomhet og samtidig legge grunnlaget for ny vekst innenfor konsernets fremtidige satsingsområder knyttet til Maritim Service og Offshore.

-Bergen Group har registrert en økende interesse for konsernets satsing på Hanøytangen. Det er gledelig å se at dette industriområdet oppleves som attraktivt for langt flere forretningsområder enn kun riggservice, sier konsernsjef Asle Solheim. Så langt i år har Hanøytangen økt både kundegrunnlaget og ordremassen innenfor ulike offshore-relaterte prosjekter.

-Vi føler vi er på god vei til å lykkes i arbeidet med å sikre Hanøytangen et bredt spekter av maritime- og offshore-relaterte aktiviteter som kan gi en lønnsom og stabil aktivitetsplattform uavhengig av svingningene i rigg-markedet. Samtidig arbeider vi med konkrete tiltak som skal styrke Hanøytangen som et internasjonalt konkurransedyktig senter for større rigg-oppdrag, sier Solheim.

Han viser til at de nye forretningsområder som nå er under etablering på Hanøytangen allerede har resultert i prosjekter som også har gitt innpass hos nye kunder.

-Hanøytangen skal videreutvikles til et kraftsenter for både rigg-service, maritim service, subsea & offshore service og demoleringsprosjekter, slår konsernsjefen fast.

Bergen Group har i løpet av kvartalet redusert konsernets eksponering innenfor skipsbygging. Den reviderte avtalen med Calexco innebærer at de nye eierne øker sin eierandel i NorYards AS fra 51 % til 70 % når transaksjonen gjennomføres innen kort tid, og Bergen Group vil i løpet av sommeren ferdigstille sine to gjenværende skipsbyggingsprosjekter.

-Salget av skipsbyggingsdivisjonen gjør det mulig å øke fokus på konsernets fremtidige satsingsområder innenfor Offshore- og Maritime Service-relatert virksomhet. Her har vi allerede en sterk plattform med et spennende potensiale for fremtidig vekst, sier Solheim som kan glede seg over at Services-divisjonen i konsernet ved utgangen av 1. kvartal hadde en rekordhøy ordrereserve på 151 millioner kroner. En vesentlig del av dette er knyttet til langsiktige rammekontrakter som bidrar til å videreutvikle konsernets kompetanse og kapasitet knyttet til komplekse maritime prosjekter.