ST-259 CD

Bergen Group tildelt ny kontrakt på avansert offshorefartøy

Bergen Group Fosen har tegnet en ny kontrakt med Volstad Maritime AS om bygging av et stort og topp moderne offshorefartøy. Kontrakten har en verdi ca NOK 750 millioner, og er den andre kontrakten som er inngått med rederiet i løpet av to måneder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kontrakten er signert med forbehold om endelig styregodkjenning og finansiering som forventes avklart i løpet av 2. kvartal 2012. Skipet skal leveres Volstad Maritime AS i 4. kvartal 2013.

Kontrakten gjelder bygging av et stort og avansert OCV-fartøy (Offshore Construction Vessel) med en lengde på 125 meter og 25 meter bredde. Skipet er designet av Skipsteknisk i Ålesund og har typebetegnelsen ST-259 CD.

-Bergen Group har registrert en økende interesse fra både gamle og nye kunder som vurderer bygging av avanserte offshorefartøy ved våre verft. Denne kontrakten med Volstad Maritime AS bekrefter at vi har et spennende og fremtidsrettet marked for bygging av denne typen skip, sier konsernsjef Terje Arnesen i Bergen Group.

Verftsdirektør Arnar Utseth ved Bergen Group Fosen er svært godt fornøyd med å kunne skrive to nybyggingskontrakter med samme rederi bare i løpet av to måneder. Den forrige kontrakten ble signert den første uken i februar i år, og gjelder også bygging av et OCV-fartøy.

-Vi er stolte over at rederiet ønsker å videreføre det godt etablere samarbeidet med oss, og vi på Fosen ser frem til å kunne bygge enda et topp moderne, avansert og fremtidsrettet skip til Volstad Maritime, sier Arnar Utseth.

Volstad Maritime AS har siden 2005 bestilt alle sine åtte nybygg hos Bergen Group Fosen. Fem av disse er allerede levert. Ett skip er under full produksjon ved Fosen og skal leveres sommeren 2012. Det syvende skipet som det ble skrevet kontrakt på i februar i år skal leveres i 3. kvartal 2013, og den nye kontrakten i dag på skip nummer åtte har leveringstid i 4. kvartal neste år.

Volstad Maritime AS er et privateid norsk offshoreselskap med hovedkontor i Ålesund. Firmaet er godt etablert i det internasjonale markedet med en moderne flåte av svært avanserte offshoreskip.

Bergen Group har i løpet av de fem siste årene levert til sammen 16 avanserte offshorefartøy til en rekke ulike kunder både nasjonalt og internasjonalt. Konsernets skipsbyggingsdivisjon skal i løpet av 2012 levere ytterligere fire ulike skip med en samlet kontraktsverdi på NOK 2,7 mrd. kroner.