ST-259 CD

Bergen Group tildelt kontrakt på avansert offshorefartøy

Bergen Group Fosen har tegnet kontrakt med Volstad Maritime AS om bygging at et stort og topp moderne offshorefartøy. Kontrakten har en verdi på i overkant av 800 millioner kroner. Skipet skal leveres i 3. kvartal 2013.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kontrakten er signert med forbehold om endelig styregodkjenning og finansiering som forventes avklart i løpet av 1. kvartal 2012.

Kontrakten gjelder bygging av et stort og avansert OCV-fartøy (Offshore Construction Vessel) med en lengde på 125 meter og 25 meter bredde. Skipet er designet av Skipsteknisk i Ålesund og har typebetegnelsen ST-259 CD.

-Kontrakten med Volstad Maritime AS bekrefter Bergen Group sin sterke posisjon når det gjelder bygging av avanserte og fremtidsrettede offshoreskip til et internasjonalt krevende marked. Dette er et marked vi vurderer som spennende og attraktivt i årene som kommer, sier konsernsjef Terje Arnesen i Bergen Group. Verftsdirektør Arnar Utseth ved Bergen Group Fosen gleder seg til å ta fatt på byggingen av skip nummer syv til Volstad Maritime AS.

-Vi er svært fornøyde for at rederiet ønsker å videreføre det godt etablere samarbeidet med oss, og vi ser frem til å kunne bygge enda et topp moderne, avansert og fremtidsrettet skip til Volstad Maritime. Samtidig gir denne kontrakten oss en solid forlengelse av den høye utrustningsaktiviteten som Fosen allerede er sikret ut 2012, sier Arnar Utseth.

Volstad Maritime AS har siden 2005 bestilt alle sine syv nybygg hos Bergen Group Fosen. Fem av disse er allerede levert, ett er under full produksjon og skal leveres sommeren 2012, og det syvende skipet som det nå er skrevet kontrakt på skal leveres høsten 2013.