Illustrasjon av skipet som skal leveres til Volstad Maritime AS

Kontraktsoppdateringer Bergen Group Shipbuilding

Alle styre- og finansieringsforbehold knyttet til de to nybyggingskontraktene med Volstad Maritime AS og Sartor Offshore er nå løftet. Kontraktene har en samlet verdi på nærmere NOK 1,1 mrd. kroner. Begge skipene skal leveres i løpet av 2. halvår 2012.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Bergen Group Fosen sin kontrakt med Volstad Maritime AS ble inngått i slutten av desember 2010. Kontrakten har en verdi på ca NOK 750 millioner, og omfatter levering av et stort og avansert OCV-fartøy (Offshore Construction Vessel). Skipet, som vil tilfredsstille kravene til miljøoptimalisert drift innenfor reglene for Clean Design, er designet av Skipsteknisk i Ålesund. Skroget skal bygges Tersan Shipyard i Tyrkia, og vil ankomme Fosen i slutten av 4. kvartal 2011. Utrustningsarbeidet skal ferdigstilles i løpet av 2. kvartal 2012.
Volstad Maritime AS har siden 2005 bestilt alle sine nybygg hos Bergen Group Fosen. Rederiet har i løpet av disse årene fått levert fem svært avanserte offshorefartøy fra verftet.
Bergen Group BMV sin kontrakt med Sartor Offshore AS ble gjort i januar i år og har en verdi på ca NOK 330 millioner. Kontrakten omfatter levering av et multifunksjonelt offshorefartøy som er spesialtilpasset for å kunne ivareta både beredskapsoperasjoner og krevende redningsoperasjoner. Skipet har typebetegnelsen VS 465 MK II og er utviklet av Wärtsilä Ship Design i tett samarbeid med rederiet.
Sartor Offshore skrev i januar kontrakt med Bergen Group om bygging av ytterligere to multifunksjonelle offshorefartøy til en samlet verdi på ca NOK 670 millioner. Disse kontraktene er gjort med forbehold om at endelig finansiering er på plass i løpet av 2. kvartal 2011. Sartor Offshore AS eier og opererer fartøy innenfor flere ulike markedssegment, og har flere langsiktige avtaler med store internasjonale aktører i offshorenæringen.