MacGregor offshore-kraner imøtekommer spesialisert rederis behov

MacGregor har sikret seg sin tredje identiske kontrakt på offshore-kran til Volstad Maritime AS' 125 m OCV-er som bygges ved Bergen Group Fosen-verftet i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ytterligere to aktiv hivkompenserte (AHC) MacGregor offshore-kraner er bestilt for skrog 091, det tredje i serien av Volstad Maritime AS' 125 meter lange offshore-konstruksjonsfartøyer (OCV-er). Fartøyet er et av flere søsterskip av designet ST-259-CD fra Skipsteknisk som Bergen Group Fosen-verftet i Norge leverer til rederiet, som har spesialisert seg på seismisk leting og offshore inspeksjon, reparasjon og vedlikehold.

I likhet med de to foregående ordrene fra Bergen Group Fosen skal også dette fartøyet utstyres med en 250 tonns subsea-kran og en 15 tonns offshore-kran. Ordren ble plassert i første kvartal 2013, med planlagt levering august 2014.

– Dette er vår tredje identiske ordre på offshore-kraner for disse allsidige spesialfartøyene, forteller Frode Grøvan, salgs- og markedsføringsdirektør, Advanced Load Handling. – OCV-ene skal utføre et bredt spekter av subsea vedlikeholds- og konstruksjonsarbeid og er i likhet med kranene konstruert for drift i barske miljøer offshore.

Det første av Volstads nye generasjon av fartøyer, "Grand Canyon" (skrog 089), ble levert i oktober 2012. Skrog 090 ble bestilt i februar 2012 og skal leveres i oktober 2014.